Νέα καινοτομία από την Pfizer – Το εμβόλιό της θα μπορεί να συντηρείται σε απλό ψυγείο

4 Μαΐου, 2021 8:21 ΜΜ
More videos

Το νέο σκεύασμα της εταιρίας θα μπορεί να συντηρείται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε μία νέα καινοτομία προχώρησε η Pfizer, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της εταιρίας θα μπορεί να συντηρείται σε απλό ψυγείο.

Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική εταιρία, που έχει μπει για τα καλά στον αγώνα των εμβολίων, έχει εντοπίσει πλαστά εμβόλια στο Μεξικό και στην Πολωνία. Την ίδια στιγμή η Pfizer έχει κλείσει συμφωνία αστρονομικού ποσού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θα διαθέσει 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις.

Τόσο για το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna, που βασίζονται στο σύστημα MRNA, απαιτείται συντήρηση σε θερμοκρασίες κάτω των -70 βαθμών Κελσίου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη και κοστοβόρα τη διαδικασία συντήρησης.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, σε συζήτηση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Financial Times, τα δεδομένα για την έγκριση του νέου σκευάσματος ετοιμάζονται ώστε να αποσταλούν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

«Η πρώτη μας σύσταση έπρεπε να συντηρηθεί και να αποσταλεί σε συνθήκες -80 βαθών Κελσίου. Πλέον, έχουμε προχωρήσει σε ανάπτυξη σκευάσματος που μένει να εγκριθεί και θα μπορεί να συντηρείται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου», τόνισε ο Σαχίν. svg%3E

Pfizer: Αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της η εταιρεία για τα έσοδα του εμβολίου

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου της, υπολογίζοντας ότι αυτές θα φτάσουν τα 26 δισ. δολάρια. Ήδη η εταιρεία κατέχει συμβόλαια με πολλές χώρες και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μία αύξηση άνω του 70% συγκριτικά με την τελευταία της πρόβλεψη, καθώς εντείνονται οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο. Αναμένει τώρα να παράξει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τον επόμενο χρόνο.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη γερμανική BioNTech, είχε το πρώτο τρίμηνο έσοδα 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 3,28 δισ. δολάρια.

«Σύμφωνα με όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι μια διαρκής ζήτηση για το εμβόλιο COVID-19, παρόμοια με αυτή των εμβολίων για τη γρίπη, είναι πιθανή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία είχε προηγουμένως προβλέψει πωλήσεις 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.