Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήNέα έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς...

Nέα έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς γυναίκες

Πότε οι άνδρες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και πότε οι γυναίκες; Ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις που προέκυψαν από μελέτη γερμανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, καθώς αποκαλύπτεται ότι η σεξουαλική απόδοση ενός συντρόφου μπορεί να επηρεάζεται όχι μόνο από τη σωματική, αλλά και από την ψυχική του κατάσταση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς γυναίκες, ενώ οι γυναίκες έχουν καλύτερες σεξουαλικές σχέσεις με λιγότερο ευχάριστους συντρόφους.

Η έρευνα έγινε σε περίπου 1.000 συμμετέχοντες στη Γερμανία, από ομάδα με επικεφαλής την Julia Velten του Πανεπιστημίου Bochum, με συνεντεύξεις μέσω τηλεφώνου.

180814 men better sex with unstable women feature

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι «οι άνδρες που είναι διεξοδικοί και ευσυνείδητοι μπορεί να νιώθουν την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους σεξουαλικά, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και στη σεξουαλική απόδοση του συντρόφου τους».

Για τις γυναίκες η έρευνα αφορούσε τη σεξουαλική ικανοποίηση, τη διέγερση, την επιθυμία, τον πόνο και τη συχνότητα του οργασμού. Για τους άνδρες η έρευνα επικεντρώθηκε στη στυτική λειτουργία, αλλά περιελάμβανε ερωτήσεις και για την επιθυμία, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τον οργασμό.

Όλοι οι μετέχοντες στην έρευνα ήταν σε μακροχρόνιες σχέσεις και είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη.

Κομβικό σημείο της έρευνας αφορά στο συνειδησιακό των συμμετεχόντων. Η συνείδηση περιγράφεται ως χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει την αυτοπειθαρχία, την τάξη και τη φιλοδοξία, που συνδέονται με υγιή σεξουαλική λειτουργία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες επωφελήθηκαν σεξουαλικά από συντρόφους με παρόμοια χαρακτηριστικά – κυρίως τα θετικά. «Σε άνδρες που έχουν εύκολα ερωτικές φαντασιώσεις ή οπτικά ερεθίσματα, το να έχουν σύντροφο που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο μπορεί να διευκολύνει τη σεξουαλική λειτουργία» υποστηρίζουν οι ερευνητές.Τα πιο σημαντικά