Νέα εφεύρεση θα τρυπάει τα λάστιχα όσων παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια

9 Μαρτίου, 2018 9:05 ΜΜ
More videos

Ένας εφευρέτης στο Μπρίστολ στην Αγγλία βρήκε έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο για να εμποδίσει τους οδηγούς να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ο 47χρονος Γιάνικ Ριντ ισχυρίζεται ότι η πρωτότυπη εφεύρεσή του θα μπορούσε να σταματήσει ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις και να σώσει ζωές.

Η εφεύρεσή του ονομάζεται Catclaw και πρόκειται για μια συσκευή που τρυπάει τα ελαστικά των αυτοκινήτων όταν τα τελευταία περνάνε πάνω από την συσκευή.

Το Catclaw χρησιμοποιεί μια μεταλλική ακίδα, η οποία τρυπάει τα λάστιχα οποιουδήποτε αυτοκινήτου περάσει από πάνω του.

Bristol Post WS

O Ριντ από την Ένωση Περιβαλλοντικών Μεταφορών αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει για πάντα η μάστιγα του παρκαρίσματος πάνω στο πεζοδρόμιο.

Bristol Post WS

“Σύστημα προστασίας πεζοδρομίου”

Σύμφωνα με το σχέδιο του Ριντ, χιλιάδες από αυτές τις συσκευές θα τοποθετηθούν στην άκρη των πεζοδρομίων και θα τρυπάνε τα λάστιχα των αυτοκινήτων που θα προσπαθούν να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Bristol Post WS

Ο Ριντ εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα μετά από κάποια ανησυχητικά στατικά που άκουσε. “Πέρσι σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι εξαιτίας αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο”, ανέφερε ο Γιάνικ.

“Όποιος είναι με ειδικές ανάγκες ή μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορεί να περάσει. Αναγκάστηκα να περάσω από τον δρόμο”

Ωστόσο, το παρκάρισμα το πεζοδρόμιο έξω από το Λονδίνο είναι απόλυτα νόμιμο αρκεί ο οδηγός να μην εμποδίζει ή κλείνει κάποιον.

Bristol Post WS

Ο Γιάνικ υποστηρίζει ότι η συσκευή του θα μπορούσε να σταματήσει ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις όπως η περσινή που έγινε στην Γέφυρα του Λονδίνου. Οι τρομοκράτες οδήγησαν πάνω στο πεζοδρόμιο, παρασύροντας τους πεζούς στο πέρασμά τους. Με την χρήση αυτής της συσκευής τα λάστιχα του αυτοκινήτου θα είχαν τρυπήσει μόλις ανέβαινε στο πεζοδρόμιο και θα έκοβε ταχύτητα.

[mirror]

Ακολουθήστε μας στο facebook: