Αυτή η εντυπωσιακή «πλεκτή» γέφυρα βρίσκεται στην Κίνα.

13 Ιανουαρίου, 20173:12 ΜΜ

Η απόδοση της γέφυρας “Τυχερός Κόμπος”, στην Τσανγκσά της Κίνας

Next Architects

Μια γέφυρα δε χρειάζεται να έχει το στάνταρ κόνσεπτ των δοκαριών, καλωδίων και επιφάνειας γκριζωπού σκυροδέματος. Μια γέφυρα μπορεί να τυλίγεται και να ξεχωρίζει για το χρώμα της. Αυτή είναι και η φιλοσοφία πίσω από τη γέφυρα “Τυχερός Κόμπος” στην Τσανγκσά της Κίνας, που σχεδιάστηκε από τους Νεξτ Άρκιτεκτς.

“Η ιδιόρρυθμη πεζογέφυρα αποτελείται στην πραγματικότητα από 3 επιμέρους γέφυρες, που ενώνονται σε μία. Οι δημιουργοί της ανέλαβαν το πρότζεκτ αυτό, αφότου το σχέδιό τους κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό το 2013”, λέει η Μισέλ Σρεϊμάτσερς, μία συνεργάτιδα της εταιρίας. Η ατσάλινη γέφυρα αναδιαμόρφωσε το κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκε το 2016.

 

Η γέφυρα ξετυλίγεται πάνω από τον αυτοκινητόδρομο του ποταμού Ντράγκον Κινγκ Χάρμπορ, που βρίσκεται 24 μέτρα πάνω από το ποτάμι, για να περνούν κανονικά τα πλοία από κάτω.

Next Architects

Έχει μήκος 183 μέτρα και αποτελείται από 3 επιμέρους γέφυρες που ενώνονται σε μία. Υπάρχουν 8 διαφορετικές είσοδοι, που επιτρέπουν στους πεζούς να τη διασχίσουν.

Next Architects

Οι 3 διάδρομοι ενώνονται σε 5 σημεία, που αποκαλούνται “πύλες του φεγγαριού”.

Next Architects

Ο σχεδιασμός της μιμείται τις ράγες των τρένων στα λούνα παρκ. Αντί να συνδέει απλά τις δύο άκρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως παιδική χαρά για τους πεζούς. 

Next Architects

Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τον κινέζικο κόμπο, απ’ όπου πήρε και το όνομά της.

Next Architects

Στην αρχαία κινέζικη λαϊκή τέχνη, ο κόμπος συμβολίζει την τύχη και την ευημερία. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την τύχη και τη χαρά.

Next Architects

Η ομάδα των σχεδιαστών, είναι γνωστή για τη δημιουργία αντισυμβατικών γεφυρών. Η επιχείρηση έχει κατασκευάσει επίσης και μία πλημμυρική κοίτη στην Ολλανδία, που μπορεί να βυθιστεί στο νερό.

Next Architects

Όπως κάθε δημιουργία τους, η γέφυρα “Τυχερός Κόμπος” είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Next Architects

[Next Architects],[Wired],[Designboom]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News