ΝΔ: «Ο Τσίπρας σε μία εβδομάδα θα δώσει τους 8 στρατιωτικούς στην Τουρκία»

9 Μαρτίου, 2018 4:23 ΜΜ
More videos

Πηγές της ΝΔ σχολίασαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή υπογραμμίζοντας ότι απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα των «8» που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι δεν απαντήθηκε το θέμα των 8 από τον κ. Τσίπρα. Αποδεικνύεται ότι υποσχεθήκαμε ότι θα γυρίσουν πίσω στην Τουρκία σε μια εβδομάδα και γι΄αυτό δεν μπορεί σήμερα να γίνει το ανάποδο τηλεφώνημα. Γιατί τραυματίστηκε αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας» σχολίασε στέλεχος της ΝΔ, λίγο μετά τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια.

Yποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε να εμπιστεύεται το δικαιϊκό σύστημα της Τουρκίας το οποίο, όπως έλεγαν, αμφισβητείται εν συνόλω από τη διεθνή κοινότητα.

Oι ίδιες πηγές σχολίαζαν και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της ΝΔ ότι εκείνος είναι που θα αποφασίσει, σε συνεννόηση με το στράτευμα εάν και πότε θα καλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο τηλέφωνο.

«Πώς είναι δυνατό να υποβαθμίζει σε μεθοριακό επεισόδιο τα όσα έχουν συμβεί στον Έβρο και να αναφέρει ότι δεν παίρνει τηλέφωνο τον Τούρκο πρωθυπουργό ή τον Ταγίπ Ερντογάν για να μην προκαλέσει διπλωματικό ζήτημα όταν ο ίδιος είχε τηλεφωνήσει στον Γ. Γ του ΟΗΕ», σχολίαζαν πηγές της Πειραιώς.

Πηγή: newsit, eletherostypos