Η NASA απάντησε σε 9χρονο αγόρι που της ζήτησε δουλειά

5 Αυγούστου, 2017 6:44 ΜΜ
More videos

Ένα αγόρι μόλις εννέα ετών σκέφτεται ήδη το επαγγελματικό του μέλλον και μάλιστα δεν μένει εκεί. Έστειλε επιστολή στη NASA, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως… κάνει για την δουλειά, με την NASA μάλιστα να του απαντά επίσης με επιστολή!

Πρόκειται για μια ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου για όλους τους… σωστούς λόγους! Ο Jack Davis, ένα αγόρι εννέα ετών, θέλει να εργαστεί στη NASA και κάνει τα πάντα για να το πετύχει!

Έστειλε επιστολή λέγοντας πως θέλει να κάνει αίτηση για την θέση του “υπευθύνου για την προστασία του πλανήτη” (!) εξηγώντας με επιχειρήματα το γιατί η δουλειά του ταιριάζει… γάντι, δείχνοντας φιλοδοξία σχετικά με το ότι μπορεί να μάθει εύκολα να σκέφτεται σαν εξωγήινος και αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος.

Ποιο είναι αυτό; Μα η υπογραφή του: “Guardian of the Galaxy”, έχρισε τον ευατό του, δηλαδή “ο φύλακας του Γαλαξία“, με την ξεκαρδιστική επιστολή να κάνει τον γύρο του κόσμου! Ομοίως και η απάντηση της NASA.

Οι επιστολές

Αναλυτικά η επιστολή του… μπόμπιρα του διαστήματος (που είναι γραμμένη με μολύβι σε χαρτί) αναφέρει:

“3 Αυγούστου, 2017
Αγαπητή NASA,

Ονομάζομαι Jack Davis και θα ήθελα να κάνω αίτηση για την θέση του “υπευθύνου για την προστασία του πλανήτη”. Μπορεί να είμαι εννέα ετών αλλά πιστεύω πως θα ταίριαζα για την δουλειά. Ένας από τους λόγους είναι πως η αδελφή μου λέει πως είμαι εξωγήινος.

Επίσης έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες για τους εξωγήινους και το διάστημα, που θα μπορούσα να δω. Έχω επίσης δει την σειρά Marvel Agents of Shield και ελπίζω να δω την ταινία Men in Black. Είμαι πολύ καλός στα βιντεοπαιχνίδια. Είμαι νέος, συνεπώς μπορώ να μάθω να σκέφτομαι σαν εξωγήινος.

Με εκτίμηση,
Jack Davis
Φύλακας του Γαλαξία
Τετάρτη Δημοτικού”.

Και η απάντηση της NASA:

“Αγαπητέ Jack,

Έμαθα ότι είσαι ένας “Φύλακας του Γαλαξία” και πως ενδιαφέρεσαι να γίνεις ένας “υπευθύνος για την προστασία του πλανήτη” της NASA. Αυτό είναι υπέροχο!

Η θέση μας για την προστασία του πλανήτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική. Πρόκειται για την προστασία της Γης από μικροσκοπικά μικρόβια όταν φέρνουμε πίσω δείγματα από τη Σελήνη, από αστεροειδείς και από τον Άρη. Έχει να κάνει επίσης με την προστασία άλλων πλανητών και φεγγαριών από τα δικά μας μικρόβια καθώς εξερευνούμε υπεύθυνα το ηλιακό μας σύστημα.

Πάντα ψάχνουμε για λαμπρούς μελλοντικούς επιστήμονες και μηχανικούς για να μας βοηθούν, έτσι ελπίζω να διαβάσεις σκληρά και να τα πας καλά στο σχολείο. Ελπίζουμε να σε δούμε εδώ στη NASA μία από αυτές τις μέρες!

Με εκτίμηση,
Dr. James L. Green,
Διευθυντής, Τμήμα Επιστήμης των Πλανητών”.

Δείτε την ανάρτηση της NASA με τις δύο επιστολές

[nasa] [newsit]

Ακολουθήστε μας στο facebook: