Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΝάντια Μοuρούζη: «Ο Παπαμıχαήλ και η Βουγıουκλάκη ήταν μία ıερότnτα - Δεν...

Νάντια Μοuρούζη: «Ο Παπαμıχαήλ και η Βουγıουκλάκη ήταν μία ıερότnτα – Δεν είχα καμiα δοuλεıά εκεi»

Καλεσμένη στο “Στούντιο 4” της Πέμπτης βρέθηκε η Νάντια Μουρούζη. Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο αναφερόμενη στην επαγγελματική και στην προσωπική της ζωή.

Η ίδια εξήγησε τον λόγο για τον οποίο πήρε την απόφαση να ζήσει στο Παρίσι για ένα διάστημα της ζωής της.

“Τώρα μένω στην Αθήνα, πηγαινοέρχομαι όμως στο Παρίσι. Λίγο το εδώ και εκεί… Κάπου δεν είσαι πουθενά. Η καρδιά μου χτυπάει στο Παρίσι αλλά βαθιά μέσα μου, στην Αθήνα. Δεν ξεπερνιέται αυτό, σε ακολουθεί όπου κι αν πας” δήλωσε αρχικά.
Γιατί αποφάσισε λοιπόν να πάει στο Παρίσι; “Δύο φορές το αποφάσισα. Ήταν για να ξεπεράσω κάποια πράγματα που μου συνέβησαν στη ζωή μου όταν ήμουν πολύ μικρή. Βρέθηκα ξαφνικά -ήμουν πολύ νέα- στη δημοσιότητα, με ό,τι θετικό και αρνητικό σήμαινε αυτό. Ήθελα να σπουδάσω, να κάνω κάποιες δουλειές. Έφυγα (για το Παρίσι) αρκετά νέα. Μετά ξαναέφυγα όταν έχασα τη μητέρα μου και ξαναγύρισα πίσω. Πρώτη φορά έφυγα το 1987 , μετά τον “Μελισσοκόμο”. Δεν ήμουν έτοιμη γι’ αυτά τα παρελκόμενα της έντονης δημοσιότητας, αν μου συνέβαινε τώρα δεν θα με πείραζε, τότε ήταν πολύ. Είχα ξεκινήσει πολύ ταπεινά, απλά, στο θέατρο Τέχνης, είχα δουλέψει πέντε φορές με τον Κάρολο Κουν, ήμουν πιο πολύ μαθήτρια και ξαφνικά με την ταινία πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Κάπου δεν μπορούσα πολύ αυτό το πράγμα να το αντιμετωπίσω” απάντησε.

Περνώντας στις σχέσεις της ζωής της, η Νάντια Μουρούζη μίλησε για τον σύζυγό της, με τον οποίο γνωρίστηκε στο Παρίσι σε μία βραδιά ποίησης.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε ωστόσο ένα μεγάλο κεφάλαιο, εκείνο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Η ίδια πρόσφατα εκπλήρωσε την τελευταία του επιθυμία και έκθεσε το καμαρίνι του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
“Το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ μελαγχολικός, ήταν ευαίσθητος άνθρωπος. Ακούω καμιά φορά να λένε “‘Όταν ήταν νέος έκανε εκείνο και το άλλο”, ακούω να λένε για τους τσακωμούς με την Αλίκη, δεν μπορώ να το φανταστώ αυτό, δεν μπορώ να φανταστώ τον Δημήτρη βίαιο, ούτε για αστείο. Γνώριζε αυτό που θα άφηνε πίσω του, έμπαινες σε έναν χώρο μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και σηκώνονταν όλοι να τον χειροκροτήσουν” ανέφερε.

Για τη γνωριμία τους, η Νάντια Μουρούζη δήλωσε: “Με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ γνωριστήκαμε στο θέατρο. Δεν ήταν ακριβώς έρωτας, ήταν κάτι πάρα πολύ βαθύ. Αν έχεις αισθανθεί ποτέ κάτι να σε τραβάει και να μη σε αφήνει, ήταν κάτι πολύ έντονο. Ένα βράδυ βγήκαμε, τον είδα, με είδε, συζητήσαμε για ένα κείμενο και έτσι έδεσε, εκείνος ήταν επιφυλακτικός, ήμουν μικρότερη και πολύ μέσα στα πράγματα. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα συνεργασίας και αυτό το είχε εκτιμήσει. Εγώ δεν ήμουν επιφυλακτική, είπα ότι θα πάω όπου με πάει όλο αυτό. Ομολογώ ότι είχε και κάποιες δυσκολίες. Από ένα σημείο και πέρα θεωρώ ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε κάποια κατάθλιψη, δεν ήταν εύκολο, έμεινα και εγώ μαζί του κλεισμένη μέσα. Έμεινα μαζί του μέσα σε αυτό γιατί δεν μπορούσα να φύγω. Είναι κάποιες στιγμές δεν μπορείς να φύγεις. Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον πνευματικό, είναι ένα σημείο δικό μου “αυτοκαταστροφικό””
Η σκιά της Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν αισθητή αλλά ένας γάμος ανάμεσά τους θα ήταν απαγορευτικός για εκείνη; “Το φάντασμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη δε υπήρχε στη σχέση μας, είχε περάσει και άλλη γυναίκα πριν από εμένα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να παντρευτώ τον Δημήτρη γιατί ήταν παντρεμένος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν το συζητώ. Σαν ζευγάρι έχουν αφήσει εποχή, για την Ελλάδα ήταν μία “ιερότητα”, ήταν το ζευγάρι αυτό, τελείωσε, εγώ δεν είχα δουλειά εκεί. ‘Τι δουλειά έχω εγώ εκεί;” σκεφτόμουν. Ήμουν εκεί αλλά άλλο ο γάμος και άλλο η σχέση”.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε άλλη άποψη: “Ο Δημήτρης ήθελε να παντρευτούμε, μου το είχε πει δύο φορές, ήταν από τις περιπτώσεις που έλεγα “λίγο αργότερα” . Πρέπει να σεβόμαστε ότι κάποιος έχει μία ιστορία και εγώ είμαι αλλού, αυτό”.

Όπως μοιράστηκε η Νάντια Μουρούζη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μιλούσε σε δημοσιογράφους για τη σχέση τους: ‘Τα media δέχτηκαν τη σχέση μας πολύ συμπαθητικά. Ο Δημήτρης τα έδινε, εγώ δεν έλεγα τίποτα. Αυτός έλεγε “γράψε”, έτσι κατάλαβα μετά. ‘Έδινε (τίτλους) “Το πάνε για γάμο”. Δεν ξέρω γατί το έκανε αυτό, δεν ρωτούσα γι’ αυτά. Μια μέρα είχα τρομάξει με αυτό το “Το πάνε για γάμο”, ξαφνικά ήμουν περιοδεία, ρώτησα να μάθω ποιος το έδωσε αυτό στον Τύπο και μου απάντησαν “ο ίδιος”. Τότε υπήρχε μία άλλη σχέση με τους δημοσιογράφους”.

Οι γονείς της δεν ήθελαν τη σχέση της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ: “Τον αγαπούσα πολύ. Η μαμά μου δεν τον ήθελε στην αρχή, ο μπαμπάς μου ούτε “καλημέρα” δεν ήθελε. Δεν ήθελαν οι γονείς μου αυτήν τη σχέση, καταλάβαινα γιατί. Η επόμενη ημέρα του θανάτου του ήταν δύσκολη, είχα πάει στη Σερβία, μετά στη Γερμανία και μετά πάλι στο Παρίσι”.

Τα πιο σημαντικά