«Ναι» σε νέα μέτρα: Έρχεται οριστικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους

9 Ιανουαρίου, 2022 2:32 ΜΜ
More videos

Νέα μέτρα εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του φονικού ιού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Πέρα από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως στο τραπέζι βρίσκεται και το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων πολιτών ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ακόμα ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους άνω των 50 ετών «είναι μια από τις επιλογές που συζητούνται στην επιτροπή» αλλά και πως «θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες» και πως «η κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν πάρει στα χέρια της τη σχετική εισήγηση».

Η Όμικρον φέρνει νέα μέτρα από την επόμενη εβδομάδα

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον φέρνει νέα μέτρα σε εστίαση και στο μέτωπο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση, αλλά και οι λοιμωξιολόγοι έχουν στο τραπέζι τους νέα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του φονικού ιού.

Τα μέτρα αυτά θα εστιάζουν κυρίως στην εστίαση, καθώς και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ σε εισηγήσεις για την εστίαση αναφέρεται ότι στόχος είναι να περιοριστεί κι άλλο ο αριθμός των πελατών μέσα στα καταστήματα.

Το δεύτερο μέτρο είναι να υπάρξει πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Παράλληλα, όσον αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να την επιβάλει στις ηλικίες 50 ετών και άνω ή 55 ετών και άνω.

Οι δύο αυτές ηλικιακές κατηγορίες έχουν δείξει μικρή άνοδο στον εμβολιασμό τον τελευταίο καιρό, ωστόσο δεν έχουν ακόμα φτάσει στο επιθυμητό σημείο, όπως για παράδειγμα οι ηλικίες 65 ετών και άνω.

Σε κάθε περίπτωση τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.