Να τι πρέπει να κάνετε για να μακρύνετε επιτέλους τα μαλλιά σας!

5 Οκτωβρίου, 2015 5:44 ΜΜ
More videos

Όλες οι γυναίκες έτυχε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν μια άσχημη μέρα όσον αφορά στα μαλλιά τους. Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους να μακρύνετε τα μαλλιά σας και να τα κάνετε γερά και αξιοζήλευτα.

Πως βλέπω εγώ το ένα εκατοστό.. Και πως το βλέπει η κομμώτρια.

enhanced-15894-1443199260-4

Το να μεγαλώνει μια γυναίκα τα μαλλιά της είναι μια μεγάλη και δύσκολη διαδικασία που θέλει να μας κάνει να βάλουμε τα κλάματα για κάθε χαμένο εκατοστό.

enhanced-6430-1443814512-2

Ή όταν θέλουμε να μακρύνουν περισσότερο από όσο είναι αυτή τη στιγμή αλλά δεν συμβαίνει..

Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ σκληρή.

Πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν.

Πρώτα από όλα κάντε ένα διάλειμμα και αφήστε τις σκληρές χημικές ουσίες μακριά. 

«Οι ζημιές που προκαλούνται από αυτές σταματούν κάθε ανάπτυξη της τρίχας και τα μαλλιά ζουν μια διαρκή κατάσταση αφυδάτωσης» είπε η αντιπρόεδρος της DevaCurl, Shari Harbinger στο BuzzFeed Life.

Έπειτα πετάξτε οποιοδήποτε προϊόν περιέχει θειικά άλατα ή παραβενζόλιο.

Ελέγξτε τις ετικέτες όλων των προϊόντων περιποίησης των μαλλιών σας για να βεβαιωθείτε για όσα περιέχουν. Έτσι τα φυσικά έλαια θα κρατήσουν τα μαλλιά σας γερά και δεν θα προκαλέσουν ξηρότητα.

enhanced-6248-1443797693-1

Αν πραγματικά αγωνίζεστε για να μακρύνουν, επιλέξτε κάποια συμπληρώματα ανάπτυξης μαλλιών.

Η γιατρός Florence Comite είναι ενδοκρινολόγος και προτείνει προϊόντα που έχουν αποδειχθεί κλινικά πως είναι αποτελεσματικά στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών ειδικά σε άτομα με αραίωση ή λεπτή τρίχα.

Μην ξεχάσετε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.

Κάντε ότι μπορείτε για να αποφύγετε την επαφή των ζεστών εργαλείων και των μαλλιών σας.

enhanced-9442-1443630439-1

«Η θερμότητα καταστρέφει τα μαλλιά και είναι πιθανών να υποστούν ζημιές ή αραίωση. Αντιθέτως προσπαθήστε να κάνετε χτενίσματα σαν αυτά.» είπε ο κομμωτής George Papanikolas.

«Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα εργαλεία που παράγουν θερμότητα απλά επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία. Επιλέξτε μια μέτρια θερμοκρασία αλλιώς τα μαλλιά σας θα αφυδατωθούν.» Δήλωσε η Harbinger.

Γενικά κάντε ένα διάλειμμα και επιλέξτε ήπια χτενίσματα.

enhanced-4488-1438280654-6

Δένοντας τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά και χρησιμοποιώντας χτένες και άλλα εργαλεία είναι από τα πιο επιβλαβή πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Συμπλήρωσε.

Έπειτα υπάρχουν πιο σοβαροί παράγοντες να εξετάσετε όπως το άγχος σας. Οι αλλαγές στη ζωή σας μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στο σώμα σας. Το άγχος της δουλειάς, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ένας τραυματισμός ή ακόμη και μια αρρώστια μπορεί να επηρεάσουν τα μαλλιά σας.

Επίσης μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας όπως ένα ισχυρό σοκ ή η εγκυμοσύνη επηρεάζουν την ανάπτυξη τους.

Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο. Μπορεί να μείνουν αδρανή και κάποια στιγμή να ενεργοποιηθούν από τις ορμόνες σας ή κάποιες χημικές αλλαγές στο σώμα σας. Δήλωσε η γιατρός Comite.

Τα αντισυλληπτικά χάπια παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό καθώς η τεστοστερόνη στρατολογεί θύλακες των τριχών ενώ το οιστρογόνο προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτά τα χάπια μπορούν να ενισχύσουν τα οιστρογόνα χωρίς να καταστείλουν την τεστοστερόνη.» πρόσθεσε.

enhanced-26692-1443204513-1

Τα φάρμακα επηρεάζουν τα μαλλιά σας. Τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιφλεγμονώδη και τα ρετινοειδή μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το σώμα σας και τα μαλλιά σας να υποστούν σοκ. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει αλλά θα χρειαστούν μήνες.

Οτιδήποτε επηρεάζει το μυαλό σας, μπορεί να επηρεάσει και το σώμα σας αλλάζοντας τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών. Όταν βρίσκεστε κάτω από στρες τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται. Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί πως βοηθά στη χαμήλωση των επιπέδων.

enhanced-9141-1443814947-21

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι ασκήσεις διαλογισμού και γιόγκα.

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να δώσει στα μαλλιά σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, Βιταμίνη A και D, φολικό οξύ και βιοτίνη»

Αυτά είναι γερά, και καλά αναπτυγμένα μαλλιά.

rapunzel-brushing-hair

Ακολουθήστε μας στο facebook: