Να σταματήσει την «κουλτούρα του επιδόματος» θέλει ο Κυρανάκης

27 Μαρτίου, 2021 12:13 ΠΜ
More videos

Αίσθηση προκάλεσε δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κυρανάκη αναφερόμενος στα επιδόματα που δίνονται εν μέσω πανδημίας. Τι είπε.

Αντιδράσεις πυροδότησε μια αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, σχετικά με τα επιδόματα που

χορηγούνται σε μια σειρά από δικαιούχους σε επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Ειδικότερα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε πως πρέπει να ανοίξει η αγορά ώστε οι

πολίτες να μπορούν να εργαστούν πάλι και να σταματήσει «η κουλτούρα του επιδόματος».

«Πρέπει να επιταχύνουμε προς το άνοιγμα της αγοράς. Πρέπει να ξαναδουλέψει ο κόσμος. Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κουλτούρα που πάει να παγιωθεί, του επιδόματος» επεσήμανε αρχικά.

Συνέχισε λέγοντας μάλιστα πως «αυτή τη στιγμή έχουμε μία ολόκληρη κοινωνία, η οποία ζει με ένα επίδομα», ενώ πρόσθεσε πως: «Ναι, τώρα είναι αναγκαίο, είναι όμως, μην ξεχνάμε κάτι προσωρινό».

«Δεν μπορούμε να διδάξουμε μία ολόκληρη κοινωνία παγιώνοντας την κουλτούρα του επιδόματος» επανέλαβε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με τον δημοσιογράφο της εκπομπής να του απαντά: «Μη δώσετε ιδεολογική βάση, οι άνθρωποι που ζουν με το επίδομα υποφέρουν».

Ο κ. Κυρανάκης αναγνώρισε πως όντως αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν, και ο λόγος που συμβαίνει αυτό -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι επειδή ο μαγαζάτορας ή ο καταστηματάρχης «δεν μπορεί να δουλέψει», ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής αποκρίθηκε πως «δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα που λέτε».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 06:35 και έπειτα: