Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
διάφοραΝα σκέφτεστε αυτό, όταν ανησυχείτε ότι δεν θα βρείτε ποτέ "Τον έναν...

Να σκέφτεστε αυτό, όταν ανησυχείτε ότι δεν θα βρείτε ποτέ “Τον έναν και μοναδικό.”

1

“Τι θα γινόταν, αν μαθαίνατε με κάποιο μαγικό τρόπο αυτή την στιγμή, ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ τον έρωτα της ζωής σας;”

Σίγουρα, αυτό είναι μια πολύ στενάχωρη σκέψη. Όλοι ψάχνουμε τον ένα και μοναδικό έρωτα της ζωή μας ή τουλάχιστον κάποιον αρκετά αξιοπρεπή και αξιόπιστο, που να μπορούμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί του. Oι περισσότεροι δεν πιστεύουν στις αδελφές ψυχές, αλλά όλοι περιμένουν να γνωρίσουν κάποιον που θα τους αρέσει πάρα πολύ και θα τους περιμένει στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα. Όλοι σε αυτό ελπίζουμε.

Γιατί έτσι λειτουργεί η αγάπη, μας επηρεάζει συνεχώς, αλλά κανένας δεν θέλει να το παραδεχτεί. Ωστόσο, η αγάπη αποτελεί πάντα προτεραιότητά μας, ακόμα και αν δεν είναι πάντα στο μυαλό μας. Είναι ο λόγος που αγοράσατε καινούργιο τζιν την προηγούμενη βδομάδα. Είναι ο λόγος που πήγατε σε εκείνο το πάρτι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αν δεν δεν θέλατε να πάτε. Είναι ο λόγος που μερικές φορές αισθάνεστε τρομακτικά ανασφαλείς και ανεπαρκείς και φοβάστε αυτά που θα έρθουν στο μέλλον. Η αγάπη είναι αυτή που εμπνέει τις μεγαλύτερες αλλαγές.

Οπότε, αν γνωρίζατε με αναμφισβήτητη βεβαιότητα, ότι δεν θα βρείτε ποτέ τον έρωτα της ζωής σας, πως θα ζούσατε διαφορετικά την ζωή σας; Πως θα αλλάζατε τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας;

Πιθανότατα, η πρώτη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι “Τίποτα.” Είστε ένας έξυπνος άνθρωπος και έχετε σχέδια που δεν περιλαμβάνουν την επιρροή κάποιου άλλου ανθρώπου. Όλοι έχουμε. Αλλά, αν το σκεφτείτε λίγο παραπάνω, θα συνειδητοποιήσετε κάτι που κανένας δεν θέλει να παραδεχτεί για την αγάπη: είναι ένα δεκανίκι που χρησιμοποιούμε όλη την ώρα. Η ιδέα ότι κάποια μέρα κάποιος θα αγαπήσει και θα αποδεχτεί όλα μας τα ελαττώματα είναι μια δικαιολογία για να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε με τα ελαττώματά μας. Η αρχή ότι δυο μισά δημιουργούν ένα ολόκληρο μας περιορίζει από το να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του δικού μας μισού. Θέλουμε κάποιον να έρθει και να μας σώσει στην σκοτεινή μας στιγμή, αλλά τι θα γίνει αν αυτός ο κάποιος δεν έρθει ποτέ. Εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Αν ξέρατε, ότι η αγάπη δεν είναι μια εφικτή επιλογή για εσάς, τι θα ήταν; Πως θα οργανώνατε το υπόλοιπο της ζωής σας; Θα δίνατε μεγαλύτερη βαρύτητα στην καριέρα σας ή θα επενδύατε περισσότερο στον εαυτό σας, κάνοντας ταξίδια σε μέρη που δεν έχετε ξαναπάει; Αν ξέρατε, ότι δεν θα νιώσετε ποτέ το καρδιοχτύπι του έρωτα, τι θα κάνατε για να είστε χαρούμενοι;

Τι θα γινόταν με τις άλλες σχέσεις σας; Θα τους δίνατε περισσότερη αξία; Μήπως θα εκτιμούσατε περισσότερο την οικογένειά σας, αν ξέρατε ότι είναι οι άνθρωποι που θα σας αγαπήσουν περισσότερο σε ολόκληρη την ζωή σας; Τι θα γινόταν με τις φιλίες σας; Θα ενδιαφερόσασταν περισσότερο για τους φίλους σας, αν ξέρατε, ότι ποτέ κανένας δεν θα σας αγαπήσει ρομαντικά; Θα τους βλέπατε πιο συχνά και θα μοιραζόσασταν περισσότερα πράγματα για την ζωή σας μαζί τους;

Σίγουρα, αν μαθαίναμε, ότι δεν θα βρούμε ποτέ τον έρωτα της ζωής μας πολλά πράγματα θα άλλαζαν. Στην αρχή θα ήταν καταστροφικό, αλλά μπορεί τελικά να συνειδητοποιούσαμε, ότι είναι η απόλυτη απελευθέρωση. Χωρίς τον φόβο να καταλήξουμε μόνοι, οι ευκαιρίες θα ήταν ατελείωτες. Θα μπορούσατε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη γη και να ανεβείτε στην ιεραρχία της εταιρίας σας. Θα μπορούσατε να ξανακαθίσετε στα θρανία και να πάρετε αυτό το πτυχίο που πάντα θέλατε. Η αγάπη σε πολλές περιπτώσεις μας κρατάει πίσω με τρόπους που δεν μπορούμε καν να συνειδητοποιήσουμε. Έτσι, η εγγύηση της απουσίας της μπορεί να δώσει την απόλυτη αίσθηση της απελευθέρωσης.

Γιατί, αν δεν ψάχναμε τον έρωτα της ζωής μας, θα ήμασταν ελεύθεροι να συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε ελεύθεροι να είμαστε εμείς οι ίδιοι η αγάπη της ζωής μας. Ότι μπορούμε να περάσουμε την ζωή μας, αναπτύσσοντας τους εαυτούς μας, προκαλώντας τους εαυτούς μας να γίνουν καλύτεροι, φροντίζοντας τους εαυτούς μας και τελικά να γίνουμε οι άνθρωποι, που κάποτε ελπίζαμε να γίνουμε.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που όλοι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε, αυτό είναι να σταματήσουμε να περιμένουμε κάποιον άλλον να εμφανιστεί και να απλά να αλλάξουμε την ζωή μας. Γίνετε εσείς ο ίδιος ο άνθρωπος που περιμένετε. Ζήστε την ζωή σας να είναι αυτή η ίδια ο έρωτας της ζωής σας. Μόνο ένα πράγμα μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα: μέσα από κάθε θρίαμβο, κάθε φόβο, κάθε αποτυχία και κάθε εμπειρία μέχρι το τέλος της ζωής σας, θα είστε πάντα παρόντες. Εσείς θα είστε αυτός που δέχεται τα συγχαρητήρια για κάθε θρίαμβο και αυτός που θα σας κρατάει το χέρι σε κάθε αποτυχία.

Πρέπει να αρχίσουμε να εκτιμάμε όλα αυτά που φέρνουμε στην ίδια μας την ζωή. Η ειρωνική αλήθεια είναι, ότι είμαστε πολύ πιο ελκυστικοί, όταν δεν ανησυχούμε για τον ποιον προσελκύουμε. Όταν ζείτε την ζωή σας με σιγουριά, ελευθερία και χωρίς περιορισμούς, εκπέμπετε μια ενέργεια που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Μια ενέργεια που είναι σε θέση να αλλάξει όχι μόνο την δική σας ζωή, αλλά και των ανθρώπων γύρω σας.

Σταματήστε να ψάχνετε για τον ένα για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας. Γίνετε ο ένας.

Και αφήστε τους άλλους να ψάχνουν για εσάς.

Τα πιο σημαντικά