Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το να είσαι μόνος θεωρείται πλέον αναπηρία.

30 Οκτωβρίου, 2016 5:42 ΜΜ
More videos

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αλλάξει τον ορισμό της αναπηρίας για να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους χωρίς κανέναν σεξουαλικό σύντροφο. Η νέα και αμφιλεγόμενη ταξινόμηση θα γίνει, ώστε όλοι οι ετεροφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες, καθώς και οι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες, που θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση να λαμβάνουν την ίδια προτεραιότητα ως ζευγάρια.

Η κίνηση για την επέκταση του ορισμού της αναπηρίας, ώστε να περιλαμβάνει κοινωνικές καταστάσεις, έχει εξοργίσει πολλούς, που θεωρούν πως αυτή η κίνηση ξεπερνάει τα όρια.

1

Getty Image

Η Τζόζεφιν Κουινταβάλε, ακτιβίστρια και ειδική στην αναπαραγωγική ηθική δήλωσε: “Αυτή η παράλογη ανοησία δεν επαναπροσδιορίζει απλά την υπογονιμότητα, αλλά αλλάζει εντελώς την βιολογική διαδικασία και την σημασία της φυσικής σεξουαλικής επαφής ενός άντρα και μιας γυναίκας. Πόσο απέχει αυτή η διαδικασία από το να δημιουργούνται και να αναπτύσσονται μωρά κατόπιν αιτήματος μέσα σε εργαστήρια;”

Ο Δρ Ντέιβιντ Άνταμσον υποστηρίζει, ότι αυτή η κίνηση στοχεύει στην δημιουργία ιατρικής ισότητας: “Τώρα, ο ορισμός της γονιμότητας είναι γραμμένος με τέτοιον τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να αποκτήσουν οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των ανύπαντρων αντρών και γυναικών και των ομοφυλόφιλων αντρών και γυναικών.”

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο νόμο για την αναπηρία, ένα άτομο με αναπηρία ορίζεται ως κάποιος “με μια σωματική ή πνευματική μειονεξία, η οποία περιορίζει σημαντικά μία ή περισσότερες σημαντικές δραστηριότητες της ζωής του.”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει επισημοποιήσει ακόμα τους καινούργιους όρους, αλλά κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Μένει να δούμε τι επίδραση θα έχει αυτή η καινούργια κατάσταση στο πρόγραμμα υγείας της κάθε χώρας.

[Telegraph], [Gizmodo]

Ακολουθήστε μας στο facebook: