Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
έρευνεςΝα γιατί πρέπει να κάνετε σeξ με τον σύντροφό σας σαν χελώνες

Να γιατί πρέπει να κάνετε σeξ με τον σύντροφό σας σαν χελώνες

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, ο μέσος χρόνος ανάμεσα στην διείσδυση και τον οργασμό, είναι τέσσερα με πέντε λεπτά.

Ίσως γι’ αυτό η karezza – που στηρίζει κάτι εντελώς αντίθετο – μπορεί να σου φανεί αρκετά ενδιαφέρουσα.

Karezza είναι η λέξη «φροντίδα» στα ιταλικά και συνήθως χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια μεγάλης διάρκειας ερωτική πράξη που περιλαμβάνει αγγίγματα, χάδια, βλέμματα, αλλα όχι οργασμό.

Η μέθοδος αυτή έχει αρχαίες ρίζες, και ουσιαστικά, αν θεωρήσουμε ότι οι άνθρωποι κάνουν σeξ σαν κουνέλια, με την karezza είναι σαν να κάνουν σeξ σαν χελώνες.

depositphotos 4351834 stock photo turtles having

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι συγκλονιστικό κι αυτό γιατί την ίδια ώρα που οι οργασμοί ενεργοποιούν την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την απόλαυση, η karezza επιτρέπει στην ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που σας δημιουργεί την αίσθηση της οικειότητας, να ρέει πιο σταθερά.

Το αποτέλεσμα; Στην ιδανική περίπτωση, θα βελτιωθεί η οικειότητα, η εγγύτητα και η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων. Το να κάνεις karezza βοηθά το σeξουαλικό παιχνίδι να είναι λιγότερο δραματικό και περισσότερο ρομαντικό και οικείο.

Η πρακτική μπορεί να εμπλέξει πολλές περισσότερες αισθήσεις απ’ ότι το καθημερινό σeξ. Έχει να κάνει με το να συγκεντρώνεσαι στη στιγμή, να βελτιστοποιείς τη σeξουαλική εμπειρία. Πρόκειται για τη μείωση της σπουδαιότητας του οργασμού και το να αναδειχτούν τα συναισθήματα όσων συμμετέχουν.

Πριν τη διείσδυση, λοιπόν, αφιερώστε χρόνο στο να έρθετε πιο κοντά, να αφουγκραστείτε ο ένας τον άλλον, να κοιταχτείτε, να χαϊδευτείτε και να αφήσετε τις αισθήσεις σας να απογειωθούν – ακριβώς όπως υπαγορεύει το karezza.

Τα πιο σημαντικά