Να γιατί οι περισσότεροι υπερήρωες φορούν απ΄έξω από το παντελόνι το εσώρουχο

8 Μαΐου, 2017 1:23 ΠΜ
More videos

“Κοίτα στον ουρανό! Είναι ένα πουλί! Είναι ένα αεροπλάνο! Είναι ο τύπος που φοράει το εσώρουχό του πάνω από το παντελόνι!” Ίσως, η εισαγωγή να φαίνεται αστεία, αλλά όταν πρόκειται για υπερήρωες αυτό είναι μέρος της πραγματικότητάς τους.

Επίσης, σχεδόν όλοι οι υπερήρωες για κάποιον περίεργο λόγο φορούν το εσώρουχο τους πάνω από το παντελόνι τους. Από τον Μπάτμαν μέχρι τον Σούπερμαν και τον Γούλβεριν όλοι φοράνε το εσώρουχο πάνω από το παντελόνι.

Το εσώρουχο έξω από το παντελόνι είναι μια παλιά παράδοση στο είδος των υπερηρώων.

DC Comics/WB Animation

Είτε είστε φανατικοί των κόμικς, είτε όχι σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί, γιατί φορούν το εσώρουχό τους με αυτόν τον τρόπο.

Σίγουρα, είναι ένα παράξενο χαρακτηριστικό, αλλά αν ρίξετε μια πιο προσεχτική ματιά στην ιστορία θα παρατηρήσετε, ότι δεν είναι μονοπώλιο των υπερηρώων.

Marvel Comics

Στην πραγματικότητα, ο Τζούλιους Σγουάρτζ, πρώην εκδότης της DC Comics αποκάλυψε την πηγή έμπνευσης για αυτή την παράδοση στην βιογραφία του “Άντρας των δυο κόσμων: Η ζωή μου στην επιστημονική φαντασία και τα κόμικς.”

Σύμφωνα με τον Τζούλιους Σγουάρτζ, τα σχέδια των κουστουμιών των ηπερηρώων εμπνεύστηκαν από καλλιτέχνες του τσίρκου και παλαιστές των δεκαετιών του 1920 και 1930.

www.german-hosiery-museum.de

Ο Σγουάρτζ που ήταν εκδότης της DC Comics από το 1944 μέχρι το 1986 ανέφερε, ότι η στολή του Σούπερμαν (ένας από τους πρώτους ηπερήρωες που φόρεσε το εσώρουχο απ’έξω) βασίστηκε στις στολές των καλλιτεχνών τσίρκου και των παλαιστών.

Ένα άρθρο από το Gizmodo μας δίνει μερικές παραπάνω πληροφορίες:

“Πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι καλλιτέχνες του τσίρκου, οι παλαιστές και οι υπερήρωες δεν φοράνε πραγματικά εσώρουχα, αλλά κάτι σαν πολύ σφιχτό σορτς πάνω από το κολάν. Δεδομένου ότι οι υπερήρωες είναι γενικά πολύ αθλητικοί και κάνουν εντυπωσιακά ακροβατικά για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα είναι αρκετά φυσιολογικό να υιοθετήσουν μια τέτοια εμφάνιση.”

Εκτός από τον Σούπερμαν που έγινε γνωστός το 1938, ο Φλας Γκόρντον ήταν ανάμεσα στους πρώτους που υιοθέτησε αυτό το στυλ το 1934.

Harvey Comics

Η Γουόντερ Γούμαν στα καλύτερα της!

DC Comics