Να γιατί κάθε Ισπανός που σέβεται την κοινωνία έχει ένα μπολ με πλαστικά καπάκια στο σπίτι του

3 Μαρτίου, 2017 4:38 ΜΜ
More videos

Εδώ και αρκετά χρόνια, για πολλές οικογένειες στην Ισπανία, δεν είναι αποδεκτό το να πετούν απλά τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια. Είτε συλλέγονται στο σπίτι, είτε τοποθετούνται σε ειδικά κουτιά εμπορικών κέντρων. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

© missStranger

Όλα ξεκίνησαν με ένα μικρό κορίτσι με το όνομα Αϊτάνα Γκαρσία. Η νεαρή, γεννήθηκε με μια σύνθετη καρδιακή ανωμαλία. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να την βοηθήσει, ήταν το να λάβει μια αρκετά ακριβή ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ. Οι γονείς ζήτησαν βοήθεια από την τηλεόραση. Ένα εργοστάσιο επεξεργασίας πλαστικών, σύντομα προσφέρθηκε να πληρώσει το ποσό που απαιτούνταν με αντάλλαγμα 200 τόνους από πλαστικά καπάκια μπουκαλιών.

© unasonrisaparaaitana.org

Οι άνθρωποι άρχισαν να συλλέγουν καπάκια παντού. Τοποθετήθηκαν κουτιά σε σούπερ μάρκετ, σε αθλητικά σωματεία και σε κυβερνητικά γραφεία. Η απαιτούμενη ποσότητα του πλαστικού συλλέχθηκε σε μόλις δύο μήνες.

© Devolver la Sonrisa a Aitana

Η πράξη αυτή συνεχίστηκε. Σήμερα, έχει συσταθεί ένα ολόκληρο έργο που έχει ως στόχο να συνάπτει συμφωνίες με εταιρείες ανακύκλωσης. Τα χρήματα που δίνουν τα εργοστάσια, προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά καπάκια και βοηθούν στο να σωθούν ζωές παιδιών. Οι άνθρωποι, εξακολουθούν να τα μαζεύουν.

[unasonrisaparaaitana.org] [responsabilidadseur.com]