Να γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μπατονέτα για τα αυτιά!

12 Νοεμβρίου, 2015 7:11 ΜΜ
More videos

Οι μπατονέτες χρησιμοποιούνται συνήθως για την απομάκρυνση του πιθανού κεριού που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του αυτιού μας. Ωστόσο, κατά την χρήση της θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην βλάψουμε το αυτί.

Screenshot_2711

Κίνδυνοι από την χρήση μπατονέτας.

Το κερί στα αυτιά είναι η κίτρινη ουσία που γίνεται στα αυτιά για να τα προστατεύει. Έχει αντιβακτηριακές   ιδιότητες και προστατεύει το τύμπανο από βρομιά, βακτήρια και από το νερό.

Screenshot_2751

Όταν χρησιμοποιείτε μπατονέτες σπρώχνετε το κερί πιο βαθιά μέσα στο αυτί.

Το κερί καθαρίζει το κανάλι του αυτιού αλλά η μπατονέτα σπρώχνει τα βακτήρια και τους μύκητες στα βαθύτερα μέρη του αυτιού και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μολύνσεις και πόνο.

Screenshot_2761

Όταν χρησιμοποιείτε την μπατονέτα για να καθαρίσετε τα αυτιά σας, ξεκινάτε μια διαδικασία ξυσίματος και φαγούρας. Όσο περισσότερο περισσότερο ξύνετε για να καθαρίσετε τα αυτιά τόση περισσότερη φαγούρα αισθάνεστε.

Εάν πραγματικά χρειάζεστε να καθαρίσετε τα αυτιά σας, να μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε την μπατονέτα μόνο για το εξωτερικό μέρος του αυτιού και την περιοχή γύρω από το κανάλι του αυτιού.

Screenshot_2721

Μην χρησιμοποιείτε την μπατονέτα πιο βαθιά στο αυτί γιατί θα σπρώξετε το κερί μέσα και θα μπορούσε να βουλώσει το αυτί. Αυτό θα οδηγούσε σε προβλήματα ακοής και ζαλάδες.

Για τα παιδιά υπάρχουν μπατονέτες ειδικά σχεδιασμένες να μην εισέρχονται πολύ μέσα στο κανάλι του αυτιού.

 

Screenshot_2701

Τώρα που γνωρίζετε τις επικίνδυνες συνέπειες της μπατονέτας ίσως θα θέλατε να γνωρίσετε άλλες εναλλακτικές λύσεις για να καθαρίζετε τα αυτιά σας.

 

Screenshot_2691

Μια εναλλακτική λύση για να καθαρίσετε το κερί από τα αυτιά σας είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από ένα μέρος, οινόπνευμα που χρησιμοποιούμε για εντριβές, άσπρο ξύδι και νερό. Βάλτε μερικές σταγόνες στο αυτί σας.

 

Screenshot_2681

Ή μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο αυτί σας. Θα μαλακώσει το κερί και θα είναι ευκολότερο να βγει.

Screenshot_2781

Ακολουθήστε μας στο facebook: