Να απαγορευτεί το delivery με μηχανάκι για όσο κρατήσει η κακοκαιρία ζητούν οι φορείς των διανομέων

16 Φεβρουαρίου, 2021 12:55 ΜΜ
More videos

Τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες βράδυ σε εργαζόμενο διανομέα στην Αθήνα, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου εν μέσω πλήρους εξέλιξης της κακοκαιρίας. Εικόνες με διανομείς που προσπαθούν μέσα στον χιονιά να κάνουν τη δουλειά τους βάζοντας σε ρίσκο τη ζωή τους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Να αρνηθούν τη διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατά η κακοκαιρία καλεί τους εργαζόμενους σε delivery το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού της Αθήνας, ενώ ζητά μέτρα από το υπουργείο Εργασίας και από τους εργοδότες ώστε να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι αυτές τις μέρες.

Συνεχίζουν να εργάζονται σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες οι διανομείς παρά τον χιονιά.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου έχει ζητήσει να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η «Μήδεια» και να παρθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτών. Αλλιώς θα πρέπει να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας, όπως τονίζει η ΣΒΕΟΔ που τονίζει την ανάγκη να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα. Και σημειώνει πως η κυβέρνηση και οι εργοδότες «πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων».

Μέτρα από το υπουργείο Εργασίας και από τους εργοδότες ώστε να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο κρατήσει η κακοκαιρία ζητά το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού της Αθήνας. Παράλληλα το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες να πραγματοποιούν διανομή με μηχανάκι και ειδοποιούν άμεσα το σωματείο όταν εξαναγκάζονται να δουλέψουν με χιόνια.

Το Συνδικάτο, «καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι, να ειδοποιήσουν άμεσα σε περίπτωση που εξαναγκάζονται να δουλέψουν με το χιονιά». Η κυβέρνηση και οι εργοδότες, τονίζει, «πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων».

Πολλοί εργοδότες, σημειώνει, «ήδη προτείνουν στους διανομείς να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη διανομή, θέλοντας να μεταφέρουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όλο το κόστος στους ίδιους τους εργαζόμενους». «Απαιτούμε: Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία. Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας . Να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα. Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών!» καταλήγει η ανακοίνωση.