Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜυστńριο με τα χιόνια της Τρίτης: Ανατpοπή από τον Θοδωρή Κολυδά –...

Μυστńριο με τα χιόνια της Τρίτης: Ανατpοπή από τον Θοδωρή Κολυδά – Τι θα γίνει με την ψuχρή μάζα από Μαύρη Θάλασσα

Αδιευρκίνιστη παραμένει η ένταση με την οποία θα επιδεινωθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, κατά τις οποίες θα υπάρξει και ορισμένη χιονόπτωση.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο X στην επιδείνωση του καιρού σημειώνοντας ότι «η ένταση του χιονιά για την ερχόμενη Τρίτη δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει». Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται ψυχρή εισβολή στη χώρα μας με χιόνια και τσουχτερό κρύο.

Ο κ. Κολυδάς επισημαίνει ότι από αύριο Σάββατο (27.01.2024) θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για την πορεία της κακοκαιρίας.

Καιρός: Οι προβλέψεις του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά

«Το ανώτερο χαμηλό και η ψυχρή μάζα που το συνοδεύει. Πολύ μακρινό ταξίδι θα κάνει το ανώτερο χαμηλό στη στάθμη των 500hPa και η ψυχρή μάζα που το συνοδεύει, καθώς από τη Μαύρη Θάλασσα γίνεται οπισθοδρομούν και κινείται από τα ανατολικά προς τα δυτικά, μια κίνηση που δεν είναι τόσο συνηθισμένη , αλλά συμβαίνει, ειδικά όταν έχουμε αυτή τη διάταξη του αντικυκλώνα στα δυτικά.

Η αβεβαιότητα του προσδιορισμού της ακριβούς θέσης του είναι μεγάλη και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και η ένταση του χιονιά για την ερχόμενη Τρίτη δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει. Το Σάββατο θα έχουμε σαφώς μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού.

Στη γενική πρόγνωση δίνουμε μια σαφή εικόνα για την καιρική εξέλιξη.

Δείτε την κίνηση του ανώτερου χαμηλού μαζί με την ψυχρή μάζα που το συνοδεύει».

Δείτε το βίντεοΤα πιο σημαντικά