Μυστηριώδεις τεράστιοι σωλήνες ξεβράστηκαν σε παραλία της Βρετανίας

14 Αυγούστου, 2017 1:30 ΜΜ
More videos

Τέσσερις γιγαντιαίοι σωλήνες -τόσο μεγάλοι, που μέσα τους χωρά να ταξιδέψει αυτοκίνητο- ξεβράστηκαν στις βρετανικές ακτές.

Οι πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 2,5 μέτρων -με έναν να ξεπερνά τα 480 μέτρα σε μήκος- είχαν σκοπό να ταξιδέψουν μέχρι την Αλγερία, αλλά στην πορεία “το έσκασαν”. Συνολικά ήταν 12.

Πλέον βρίσκονται στην ακτογραμμή του Νόρφολκ και οι Νορβηγοί κατασκευαστές τους προειδοποιούν τους τουρίστες να μην τους πλησιάσουν.

Όσοι βρέθηκαν στο Νόρφολκ, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τεράστια κομμάτια ενός σωλήνα πλάτους 2,5 μέτρων ξεβρασμένα στο Γουίντερτον και το Σι Πέιλινγκ.

Δύο κομμάτια ξεβράστηκαν στις παραλίες του Γουίντερτον και του Σι Πέιλινγκ, με το μεγαλύτερο να αγγίζει τα 480 μέτρα σε μήκος.

Πριν κάνει την εμφάνισή του ο 480 μέτρων σωλήνας, είχε ξεβραστεί ένα κομμάτι 200 μέτρων, στη χαμηλή παλίρροια δυτικά στο Χόρσεϊ.

Φωτογραφίες δείχνουν δύο άντρες να περπατούν στην επιφάνεια των σωλήνων -κάποιοι με τεράστια κόκκινα και κίτρινα πώματα- και να τραβούν σέλφι.

Η Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής, ανέφερε πως είχαν πέσει από ένα ρυμουλκό.

Οι περισσότεροι είχαν επανατοποθετηθεί σε άλλα πλοία ή είχαν αγκυροβοληθεί με ασφάλεια στα ανοιχτά.

Τα τεράστια κομμάτια του πλάτους 2,5 μέτρων σωλήνα, είχαν ξεβραστεί στην ακτή του Νόρφολκ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ήταν 2 από τα 12 τμήματα που ταξίδευαν προς τη Βόρεια Αφρική.

Όταν οι 4 αυτοί ανακτηθούν, όλοι οι σωλήνες θα επανατοποθετηθούν σε έναν κοινό χώρο μακριά από τις ακτές, βόρεια του Λόουεστοφτ.

Ένα μωρό φώκια φωτογραφίζεται δίπλα στον τεράστιο σωλήνα που ξεβράστηκε στο Νόρφολκ.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής, δήλωσε: “Η Dutch Marine BV, υπό την υποστήριξη των Υπηρεσιών Θαλάσσιας Ρυμούλκησης, δουλεύουν πάνω στην απομάκρυνση των 4 σωλήνων που ξεβράστηκαν στα Εκλς ον Σι, Σι Πέιλινγκ και Γουίντερτον. Οι υπόλοιποι 8 σωλήνες βρίσκονται ελεγχόμενα σε υπεράκτια περιοχή. Είναι καινούριοι και κατασκευάστηκαν για ένα μεγάλο πρότζεκτ στην Αλγερία. Παρά την εμφάνισή τους, δεν αποτελούν κίνδυνο, ούτε ρυπαίνουν. Όταν ανακτηθούν οι 4 σωλήνες που ξεβράστηκαν στις ακτές, θα ξεκινήσει η επόμενη φάση της ανάκτησης”.

Ανέφερε πως οι σωλήνες θα επανατοποθετηθούν σε υπεράκτια περιοχή, βόρεια του Λόουεστοφτ, όπου θα ακολουθήσουν εργασίες επισκευής και ύστερα θα επιστρέψουν στους Νορβηγούς κατασκευαστές. Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής δήλωσε πως οι σωλήνες δεν αποτελούν κίνδυνο, ούτε ρυπαίνουν και οι Αρχές εργάζονται πάνω στο πώς θα τους απομακρύνουν.

Οι Αρχές αναφέρουν πως έπεσαν από ένα ρυμουλκό με κατεύθυνση την Αλγερία της Βόρειας Αφρικής, για ένα μεγάλο κατασκευαστικό πρότζεκτ.

Δύο κομμάτια βρέθηκαν στις παραλίες Γουίντερτον και Σι Πέιλινγκ, με το μεγαλύτερο να αγγίζει τα 480 μέτρα σε μήκος. Το Σαρντ, το μεγαλύτερο κτίριο του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ύψος 306 μέτρων.

Αναφέρει επίσης: “Είναι σημαντικό η ομάδα διάσωσης να περιφράξει τους σωλήνες. Αν βρεθείς δίπλα σε έναν την ώρα που κινείται, θα σε λιώσει. Αν περπατάς πάνω του και πέσεις, διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο”.

Νωρίτερα φέτος, χιλιάδες πλαστικά αυγά ξεβράστηκαν σε ένα απομακρυσμένο νησί στις ακτές της βορειοανατολικής Γερμανίας. Ενθουσιασμένα παιδιά τα μάζευαν και γέμιζαν ολόκληρες σακούλες.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: