Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
διεθνήΜυστήριο με κοπάδι προβάτων έκαναν επί 12 ημέρες δεξιόστροφους κύκλους

Μυστήριο με κοπάδι προβάτων έκαναν επί 12 ημέρες δεξιόστροφους κύκλους

Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού ανέφερε ότι ο κύκλος ξεκίνησε μόλις με μερικά πρόβατα, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκαν κι άλλα, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει ολόκληρο το κοπάδι σε αυτή την μυστήρια συμπεριφορά

Μπροστά σε ένα ανεξήγητο θέαμα βρέθηκαν οι υπεύθυνοι φάρμας στη Κίνα, όπου κοπάδι προβάτων για άγνωστη αιτία έκανε ασταμάτητους κύκλους.

ezgif 3 7efecf124a

Πρόκειται για μια μυστήρια και πρωτοφανή συμπεριφορά κοπαδιού αν αναλογιστεί κανείς ότι τα πρόβατα έκαναν δεξιόστροφους κύκλους για 12 συνεχόμενες ημέρες, χωρίς καμία διακοπή.

Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού ανέφερε ότι ο κύκλος ξεκίνησε μόλις με μερικά πρόβατα, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκαν κι άλλα, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει ολόκληρο το κοπάδι.

ezgif 3 9e27aaccfb

Τα πλάνα που έρχονται από την φάρμα και τα οποία τραβήχτηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, δείχνουν τα πρόβατα να κάνουν κύκλους με δεξιόστροφη κίνηση μέσα στο μαντρί, στην βόρεια Κίνα. Στις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας διακρίνονται δεκάδες πρόβατα να ακολουθούν το ένα το άλλο συντεταγμένα, σχηματίζοντας κύκλο.

ezgif 3 1edfe8f579

Άλλα πρόβατα στέκονται στη μέση του κύκλου, παραμένοντας ως επί το πλείστον ακίνητα. Μέχρι στιγμής, επιστήμονες δεν έχουν δώσει κάποια επαρκή εξήγηση για την παράξενη αυτή συμπεριφορά του κοπαδιού η οποία χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής.

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά