Μυρτώ της Πάρου: Ξεσπά η μητέρα της – « Ο δράστης ζητά δεύτερη ευκαιρία – Το παιδί μου έχει;»

15 Ιουλίου, 2022 1:05 ΠΜ
More videos

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από το στυγερό έγκλημα στην Πάρο, όπου ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής βίασε και στη συνέχεια χτύπησε βάναυσα την 15χρονη τότε Μυρτώ, καθηλώνοντάς την εφ’όρου ζωής σε αναπηρικό καροτσάκι.

“Ήταν ξαφνικό, ήταν βίαιο, ήταν απρόσμενο. Κάνεις ό,τι κάνεις άστο να ζήσει…”, λέει στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η μητέρα της Μυρτούς.

Η 25χρονη εδώ και 10 χρόνια δίνει μια καθημερινή μάχη, έχοντας στο πλάι της τη μητέρα της. Το κορίτσι δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για αποζημίωση από το Δημόσιο μετά το βαρύτατο τραυματισμό της που της άφησε αναπηρία 100%. Ωστόσο η διαδικασία επιδίκασης του ποσού θα είναι χρονοβόρα, λέει η μητέρα της.

“Δεν έχει κίνηση, ούτε ομιλία αλλά καταλαβαίνει… Φάρμακα, γιατροί, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες… “, σημειώνει η μητέρα.

Το 2017 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο, επέβαλλε στο δράστη ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών. Δέκα χρόνια μετά τον έγκλημα όπως λέει η μητέρα του κοριτσιού, μαθαίνει πως θα καταθέσει μέσω του δικηγόρου του την πρώτη αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους.

“Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάνεις ό,τι κάνεις σε έναν άνθρωπο και μετά λες “δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία”. Γιατί; Αυτός ο άνθρωπος που του’ κανες, ό,τι του’ κανες την έχει αυτή τη δεύτερη ευκαιρία;” ξεσπά η κα. Κοτρώτσου, ζητώντας να παραμείνει στη φυλακή ο δράστης, ενώ για την επικείμενη οικονομική αποζημίωση τονίζει ότι αυτό που διεκδικεί αφορά την αξιοπρεπή διαβίωση της κόρης της.

Δείτε το βίντεο: