Μύκονος: Στην παραλία που έχασε το παιδί του ίδρυσε κέντρο για την ασφάλεια στη θάλασσα

14 Αυγούστου, 20176:47 ΜΜ

Ο Παναγιώτης Πασχαλάκης έχασε το 10χρονο παιδί το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο όταν έκανε «μπανάνα» και τώρα εγκαινίασε στο ίδιο σημείο το πρώτο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο για την ασφάλεια των παιδιών στην θάλασσα.

Τρία χρόνια αφότου βίωσε την χειρότερη στιγμή της ζωής του στο ίδιο σημείο, την παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, ο κύριος Παναγιώτης Πασχαλάκης εγκαινίασε την Κυριακή το πρώτο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο για την ασφάλεια των παιδιών στην θάλασσα.

Το καλοκαίρι του 2014, ο 10χρονος Μιχάλης, ο γιος του, σκοτώθηκε απολαμβάνοντας ένα θαλάσσιο παιχνίδι και λίγο καιρό μετά ο κύριος Πασχαλάκης προχώρησε στην ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Safe Water Sports», με αντικείμενο την ασφάλεια στη θάλασσα.

Στόχος του κέντρου – που ξεκίνησε στη Μύκονο τη λειτουργία του- είναι παίζοντας τα παιδιά, να μάθουν με εκπαιδευτικό τρόπο τι πρέπει να προσέχουν για να απολαμβάνουν με ασφάλεια τη θάλασσα και τα sports που γίνονται σε αυτή.

Στα εγκαίνεια του κέντρου ήταν παρών ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

[protothema]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News