Μπρους Γουίλις: Με άνοια διαγνώστηκε ο ηθοποιός μετά τη μάχη του με την αφασία

17 Φεβρουαρίου, 202312:29 ΠΜ

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια, ανακοίνωσε η οικογένεια του 67χρονου ηθοποιού, τονίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του μετά την αφασία «έχει επιδεινωθεί» και πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα στην ομιλία του.

Όπως αναφέρει η DailyMail, ο 67χρονος Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FrontoTemporal Dementia) μετά τη μάχη του με την αφασία, η οποία προκαλεί εγκεφαλικές διαταραχές. Πρόκειται για επιδείνωση της υγεία τους, η οποία προκαλεί προβλήματα και στις ικανότητές του να μιλήσει και να επικοινωνήσει.

Η δήλωση, από τα παιδιά του, τη σύζυγό του Emma Heming και την πρώην σύζυγό του Demi Moore και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του The Association for Frontotemporal Degeneration, έγραφε: «Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών. έχουν λάβει όλα από τότε που μοιράστηκαν την αρχική διάγνωση του Bruce.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μπρους Γουίλις για τη διάγνωση με άνοια:

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του Μπρους Γουίλις, μαζί με την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ, αναφέρεται ότι: «Η οικογένειά μας θέλει να αναφέρει αρχικά ότι εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους.

Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε ότι διαγνώστηκε με αφασία την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει επιδεινωθεί και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

«Δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία και αυτό είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που έχει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, παράλληλα είναι και ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση.

Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε.

Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, κάτι που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των ΜΜΕ μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News