Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜπουζούκια… τέλος και πάλι: Τα κλείνει η κυβέρνηση μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων!

Μπουζούκια… τέλος και πάλι: Τα κλείνει η κυβέρνηση μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων!

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού τον τελευταίο καιρό έχει φέρει ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται για σκληρά μέτρα, φτάνοντας ίσως μέχρι και στα μπουζούκια.

Η πανδημία «αναζωπυρώθηκε» και οι ειδικοί του υπ. Υγείας μελετούν νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πριν μπει ο χειμώνας. Στον επιδημιολογικό χάρτη μετά και τη νέα εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων, είναι «κόκκινη» η μισή Ελλάδα, με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία να βρίσκονται στο επίκεντρο της… ανησυχίας, καθώς εκεί η εμβολιαστική κάλυψη είναι ιδιαιτέρως χαμηλή και τα νοσοκομεία γεμίζουν με ταχείς ρυθμούς.

Μέτρα μέχρι και για τα νυχτερινά κέντρα

Για τους λόγους αυτούς η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων του υπ. Υγείας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη, όπου ενδεχομένως θα αποφασίσει για νέα μέτρα, τουλάχιστον για τις «κόκκινες» περιοχές. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

«Αν το σύστημα Υγείας φτάσει στα όριά του, τότε θα μπορούσαν να μπουν κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ίσως να κλείσουν τελείως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις “κόκκινες” περιοχές για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε, άλλωστε χθες ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.Τα πιο σημαντικά