Μπουτάρης: «Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν τη Γενοκτονία ή τους Πόντιους»

4 Ιουνίου, 2018 10:35 ΜΜ
More videos

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης πήρε θέση στην ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, την περασμένη εβδομάδα, αναφερόταν σε «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Μπουτάρη» σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε: «Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου, οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα». 

«Εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει -όπως και όλος ο κόσμος- τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της -και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση- και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».υποστήριξε και πρόσθεσε:

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο. Διότι οι ποντιακές ομοσπονδίες «γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς».

Επίσης σημείωσε πως από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος, το 2011, πρότεινε και εργάστηκε, ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησής του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.

Τέλος ανέφερε: «Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου δέκα μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών ομοσπονδιών, που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνομαι τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της».

[protothema]

Ακολουθήστε μας στο facebook: