Μπουτάρης για Δήμο Θεσσαλονίκης: «Κουράστηκα, φεύγω»

22 Νοεμβρίου, 2018 3:36 ΜΜ
More videos

Τους λόγους που τον οδήγησαν να μην είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης, εξηγεί αυτή την ώρα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε οίδιος, «η απόφασή μου να μην επαναδιεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική. Είμαι 76 ετών κουράστηκα, ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα σε νέα πρόσωπα».

Σημείωσε επίσης, ότι έχει συμπληρώσει 16 χρόνια προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση και ότι «η “Πρωτοβουλία” θα διευρυνθεί και αυτό θα αποτελέσει ένα μάθημα για τα κόμματα».

Έκανε έκκληση στα κόμματα να κάνουν στην άκρη, να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους, να πουν μόνο σε ποιον προσφέρουν τη στήριξή τους. Η Πρωτοβουλία θα κάνει πρόσκληση και σε πολίτες και σε υποψηφίους δημάρχους από την κεντροαριστερά, μέχρι και την κεντροδεξιά τα άκρα δεν μας ενδιαφέρουν».

Αν έρθει κάποιος από τη Χρυσή Αυγή και μου πει θέλω να έρθω θα του πω “πάνε φάε ένα γαλακτομπούρεκο”, δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να ξεχάσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος, η Πρωτοβουλία είναι ποτάμι που ποτίζει, βρίσκεται μακριά από κομματικούς διαχωρισμούς, αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τη διαδικασία επιλογής του επικεφαλής».