Μπουτάρης: «Δεν είμαι, ούτε θα γίνω, ούτε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ»

29 Μαΐου, 2018 11:20 ΜΜ
More videos

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις θέλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης με αφορμή τα όσα έγιναν στις 19 Μαΐου και τον προπηλακισμό που δέχτηκε κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση.

Μάλιστα ανέφερε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, ο οποίος ήταν επίσης «παρών», αλλά δεν φαίνεται στα πλάνα. Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» ανέφερε πως οι νομικοί παραστάτες του θα επιδιώξουν να αποδείξουν την ανάμειξη αυτών των δύο στα επεισόδια, ως ηθικών αυτουργών για όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με το voria.gr, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρότρυνε τον κ. Μπουτάρη να τεθεί επικεφαλής ενός δημοκρατικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, δήλωση η οποία εκλήφθηκε ως «χρίσμα» προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε την επίθεση σε βάρος του και τον επισκέφθηκε «και είπε όσα είπε». «Εγώ όμως του ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι, ούτε θα γίνω, ούτε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης τόνισε στον πρωθυπουργό πως «αν θέλετε μας στηρίξετε αλλά μην ζητήσετε ανταλλάγματα όπως ακριβώς μας στήριξε και ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς ανταλλάγματα».

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: