Μπογδάνος: «Η συμφωνία με το Πακιστάν δεν είναι λογική, δεν είναι πατριωτική, δεν είναι δημοκρατική»

8 Φεβρουαρίου, 2022 10:19 ΜΜ
More videos

Την αντίδραση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προκάλεσε η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης με το Πακιστάν.

Νωρίτερα κ. Μηταράκης είχε συνομιλίες με τον υπουργό Πακιστανών Πολιτών στο Εξωτερικό και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Μουχάμαντ Αγιούμπ Αφρίντι, και οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Πακιστάν στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά και της καταπολέμησης των παράτυπων αφίξεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης και ο κ. Αφρίντι συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, συνυπέγραψαν Κείμενο Διακήρυξης Προθέσεων για τη θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο υπουργείων, καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας κατά το προσεχές διάστημα, που θα καλύπτει αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών.

Η συμφωνία που υπεγράφη προκάλεσε την αντίδραση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. «Η συμφωνία με το Πακιστάν δεν είναι λογική, δεν είναι πατριωτική, δεν είναι δημοκρατική. Δεσμευθήκαμε να διώξουμε όσους παραβίασαν τα σύνορά μας, όχι να προσκαλέσουμε κι άλλους.

Η δημιουργία μιας νέας ισλαμικής μειονότητας είναι εθνικό έγκλημα και βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής.