Μπιλ Γκέιτς: Η πρόβλεψη για νέα απειλή, πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό

8 Ιουλίου, 20216:47 ΜΜ
More videos

Μετά την πρόβλεψη του για τον ερχομό της πανδημίας το 2015, ο Μπιλ Γκέιτς έριξε μια νέα «βόμβα» για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Microsoft προέβλεψε την εξάπλωση μίας πανδημίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ted Talk, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα πανδημία.

Σε πρόσφατη διαδικτυακή του συνέντευξη του, ο 65χρονος μεγιστάνας είπε εγώ «σας τα λέγα», για το οποίο ωστόσο τόνισε ότι δεν περηφανεύεται, αφού «δεν μου δημιουργεί όμορφο συναίσθημα να σας λέω κάτι τέτοιο». Το κεντρικό ζήτημα ήταν πάντως το επίπεδο προετοιμασίας των κοινωνιών για μελλοντικούς κινδύνους και ο Αμερικανός διανοούμενος δεν είχε ενθαρρυντικές απαντήσεις για αυτό, θεωρώντας ότι η «κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» θα μπορούσαν να τις αιφνιδιάσουν με ανάλογο του Sars-Cov-2 τρόπο.

«Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε. Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία», εκτίμησε κατόπιν σχετικής ερώτησης ο Γκέιτς, προτού αναφερθεί σε έναν τεχνικά κατασκευασμένο ιό. «Θα μπορούσε να δημιουργηθεί από κάποιον που θα ήθελε να προκαλέσει μία καταστροφή. Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού θα είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News