Μπιλ Γκέιτς: «Η πανδημία θα έχει τελειώσει έως το 2022 στο καλύτερο σενάριο»

21 Σεπτεμβρίου, 2020 10:44 ΠΜ
More videos

Μέχρι το 2022, η πανδημία της νόσου COVID-19 θα έχει τελειώσει, σύμφωνα με δήλωση του Μπιλ Γκέιτς που έγινε, την Κυριακή (20/09), στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Άλλη μια πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας της νόσου COVID-19 έκανε, την Κυριακή (20/09), ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, τοποθετώντας το για το 2022 στο καλύτερο σενάριο, χάρη στα εμβόλια και στη χρηματοδότηση όπως είπε.

Ειδικότερα, ο κ. Γκέιτς δήλωσε σε συνέντευξή του στο FOX News πως, για τους ανθρώπους στις ΗΠΑ, η ζωή θα έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό μέχρι το καλοκαίρι του 2021 λόγω της προόδου που έχει σημειωθεί με την ανάπτυξη εμβολίων κατά της νόσου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι αισιόδοξος επειδή οι αμερικανικές Αρχές θα εγκρίνουν εμβόλιο για δημόσια χρήση στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακόμα, ο επιχειρηματίας ανέφερε το εξής:

«Το τέλος της πανδημίας; Η καλύτερη περίπτωση είναι πιθανώς το 2022 αλλά, κατά τη διάρκεια του 2021, θα πρέπει να μπορούμε να μειώσουμε τους αριθμούς αν ακολουθήσουμε την παγκόσμια προσέγγιση. Λοιπόν, ξέρετε, ευτυχώς, υπάρχει η τεχνολογία εμβολίων, προέκυψε η χρηματοδότηση, οι εταιρείες έβαλαν τους καλύτερους ανθρώπους τους γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η πανδημία δεν θα διαρκέσει επ’ αόριστον».
Στη συνέχεια, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα μπορούσε να εγκρίνει τρία-τέσσερα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19.

Ωστόσο, ο κ. Γκέιτς υποστήριξε πως θα προκύψει το ερώτημα για το πώς θα διανεμηθούν τα εμβόλια, δηλώνοντας απογοητευμένος που οι ΗΠΑ δεν έχουν σχεδιάσει να παράξουν και να διανείμουν εμβόλια σε φτωχότερες χώρες.