Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΜπήκαν στα ΑΤΜ από 1.000 έως 50.000 εuρώ: Έλεγξε άμεσα τον τραπεζıκό...

Μπήκαν στα ΑΤΜ από 1.000 έως 50.000 εuρώ: Έλεγξε άμεσα τον τραπεζıκό σου λογαρıασμό, μπορεί να εiσαι εσύ ένας από αuτούς

χριστουγεννιάτικη φορολοταρία της ΑΑΔΕ, που μοιράζει από 1.000 έως και 50.000 ευρώ σε τυχερούς φορολογούμενους, έγινε χθες, Τρίτη.

Είναι η 26η δημόσια κλήρωση και αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα του 2023, τον Δεκέμβριο.

Τα ποσά που μοιράζονται από τη χριστουγεννιάτικη φορολοταρία

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ

5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας

50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας

500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας

Το μηνιαίο διανεμόμενο χρηματικό ποσό κατανέμεται σε 556 δικαιούχους πολίτες, κατά τη σειρά ανάδειξης των τυχερών λαχνών (ο πολίτης που κατέχει τον πρώτο τυχερό λαχνό κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, οι κατέχοντες τους 2ο έως 6ο το έπαθλο των 20.000 ευρώ κ.ο.κ.).

Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων από έναν λαχνό που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

Για την καταβολή του επάθλου, απαραίτητη προϋπόθεση για τους φορολογούμενους είναι να έχουν δηλώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό σε μορφή ΙΒΑΝ στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), στην επιλογή myAADE – «Μητρώο & Επικοινωνία» – Δήλωση Λογαριασμού ΙΒΑΝ.

Οι τυχεροί λαχνοί της χριστουγεννιάτικης φορολοταρίας

Οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν τους τυχερούς λαχνούς ΕΔΩ.

Για είσοδο στην εφαρμογή, EΔΩ

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιοι από τους κληρωθέντες δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ, η ΑΑΔΕ θα επικοινωνήσει μαζί τους και μέσω τηλεφώνου.

Τα ποσά που μοιράζονται από τη φορολοταρία είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Δείτε το βίντεοΤα πιο σημαντικά