Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΜπέζος: «Απαξιώνουν την επιστήμη άνθρωποι που έχουν τελειώσει το λύκειο»

Μπέζος: «Απαξιώνουν την επιστήμη άνθρωποι που έχουν τελειώσει το λύκειο»

Ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε συνέντευξη στο Enjoy και δεν μάσησε τα λόγια του και σχολίασε με αιχμηρό λόγο τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό και τους αρνητές του εμβολιασμού κατά της covid-19.

Τι μάθημα μας έδωσε η πανδημία;

Ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε την Πολιτεία και τους γιατρούς, την επιστήμη. Για μένα όλα τα άλλα είναι αρλούμπες στο διαδίκτυο και δυστυχώς αυτές οι αρλούμπες έκαναν πολύ κακό στους συνανθρώπους μας και έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Μα, για τον Θεό, πείτε μου, όταν αρρωσταίνετε δεν πάτε προς ίαση στον γιατρό σας και στο νοσοκομείο; Ψάχνετε την απάντηση για την υγεία σας στο διαδίκτυο; Ας κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική μας για όσα έχουν γίνει στη χώρα μας, πέφτει κάθε μέρα ένα αεροπλάνο και χάνονται 100 άνθρωποι μέσα στα νοσοκομεία. Λοιπόν, οι εκατό θάνατοι την ημέρα δεν έχουν καμία εξίσωση, φταίει η νοοτροπία να μην εμπιστευόμαστε το κράτος και την επιστήμη, κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας και της Αναγέννησης που δεν ζήσαμε. Όσα ακούστηκαν από τους συνωμοσιολόγους για τα εμβόλια ήταν μεσαίωνας και σκοταδισμός. Απαξιώνουν την επιστήμη και τους ερευνητές άνθρωποι που έχουν τελειώσει το λύκειο και γράφουν βλακείες στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω, όλοι αυτοί οι αρνητές του εμβολίου για μένα είναι άνθρωποι που έχουν φάει πολλή φάπα και απόρριψη στα νιάτα τους και τώρα το παίζουν πνεύματα αντιλογίας για να κάνουν τους έξυπνους. Είναι σε τεράστια πλάνη και κάνουν με τον ηλίθιο εγωισμό τους και τη βλακεία τους κακό και σε αυτούς και στους συμπολίτες τους.

Λοιπόν, θα το πω ξανά, εμπιστεύομαι αυτούς που έφαγαν τα νιάτα τους στο διάβασμα και έγιναν γιατροί, γιατί το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε αλλά και οι ασθένειες μειώθηκαν από τη δημιουργία εμβολίων. Πάντως, εδώ θέλω να πω ότι σέβομαι και τους ανθρώπους που θα μου πουν «κύριε Μπέζο, εγώ φοβάμαι να κάνω το εμβόλιο». Τον φόβο τον σέβομαι γιατί υπάρχει, αν και πολλές φορές έχει να κάνει με το υποσυνείδητο και δεν έχει λογική. Τους ανθρώπους που δεν κάνουν το εμβόλιο, γιατί διαβάζουν σενάρια συνωμοσιολόγων και δήθεν νέων προφητών που τους λένε ότι εκπληρώθηκαν οι γραφές της Αποκάλυψης, αυτούς πραγματικά τους φοβάμαι γιατί κάνουν μεγάλο κακό στο κοινωνικό σύνολο. Όλα αυτά για τα τσιπάκια, για τα 5G, την εσχατολογία τα θεωρώ αερολογίες και γελοιότητες.

Τα πιο σημαντικά