Μπερνάρ-Ανρί Λεβί: «Χασάπης των Κούρδων και τοξικός παλιάτσος ο Ερντογάν»

26 Οκτωβρίου, 2020 6:40 ΜΜ
More videos

Έναν θερμό και οργισμένο σύμμαχο βρήκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στις ακόμη και αήθεις επιθέσεις που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: τον πασίγνωστο Γάλλο διανοούμενο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί .

Ο Λεβί, μετά και την δήλωση του Ερντογάν ότι ο Μακρόν «χρειάζεται ψυχοθεραπεία», χαρακτηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο «τοξικό παλιάτσο» και καλεί Ευρώπη και ΗΠΑ να ορθώσουν το ανάστημά τους εναντίον του.

Γράφει στο Twitter ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί:

«Ο Ερντογάν ήταν ήδη εκτελεστής του λαού του, ένας χασάπης των Κούρδων, ένας αξιωματούχος του Ισλαμισμού, μια μαριονέτα της καταστροφής στην Αρμενία, ένας υποκινητής της επιθετικότητας στις ελληνικές θάλασσες.

Τώρα, επιτίθεται σε αυτόν που τον αντιστέκεται: τον Μακρόν. Ενάντια σε αυτόν τον τοξικό παλιάτσο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να υψώσουν ανάστημα».

Επιπλέον σε άλλη ανάρτησή του σημειώνει:

«Οι επιθέσεις του Ερντογάν κατά του Μακρόν είναι: 1. μια προσβολή για τη Γαλλία · 2. ομηρία για τους Γάλλους Μουσουλμάνους · 3. ντροπή για την Τουρκία των Orhan Pamuk, Asli Erdogan, Ahmet Atlan · 4. η αποδοχή του ρόλου του (Ερντογάν) που είναι σήμερα: διευθυντής και κύριος του ριζοσπαστικού Ισλάμ».