Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
επικαιρότηταΜπάμπα Βάνγκα: Τι προβλέπει η «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» για το 2021

Μπάμπα Βάνγκα: Τι προβλέπει η «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» για το 2021

Οι «προφητείες» της Βουλγάρας τυφλής μάντισσας για το νέο έτος. Ο Τραμπ, ο Πούτιν και ο καρκίνος.

Η Μπάμπα Βάνγκα είναι η πιο αγαπημένη καλτ φιγούρα όσων που λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τους προφήτες. Μπορεί να έχει πεθάνει από το 1996 όμως οι προφητείες της καλύπτουν όλο το μέλλον μέχρι το μακρινό 5079 οπότε και -σύμφωνα με την ίδια – θα καταστραφεί ο κόσμος.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι «έθιμο» να δημοσιεύονται προφητείες της για το νέο έτος. Ετσι, η Βουλγάρα «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» όπως την αποκαλούν, έχει «προβλέψει» ότι φέτος ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτντ Τραμπ θα κουφαθεί και θα διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο (η προφητεία αυτή ίσχυε και πέρυσι).

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, το 2021 η ανθρωπότητα θα καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο, ενώ για τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προβλέψει ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κι ότι ένας «δράκος» θα καταλάβει την ανθρωπότητα» .

Η Μπάμπα Βάνγκα πέθανε πριν από 24 χρόνια, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι έχει ικανότητες της Πυθίας προβλέποντας το μέλλον. Μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στη σημερινή πΓΔΜ και τυφλώθηκε σε μικρή ηλικία ύστερα από μία καταιγίδα σκόνης που έπληξε την περιοχής της. Εκτοτε η τυφλή Μπάμπα, σύμφωνα με τους ένθερμους υποστηρικτές της, απέκτησε το «χάρισμα» να βλέπει το μέλλον.

Πριν από το θάνατό της το 1996, σε ηλικία 75 ετών, η Βουλγάρα γιαγιά φέρεται να είχε προβλέψει ότι, στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα θα απαλλαγεί από τον καρκίνο.

Επιπλέον ότι:

-Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας

-Ισλαμιστές τρομοκράτες θα επιτεθούν εναντίον της Ευρώπης. Θα χρησιμοποιήσουν μάλιστα ένα οπλοστάσιο χημικών όπλων σε βάρος των Ευρωπαίων.

-Η ανθρωπότητα θα υποφέρει από πολλούς κατακλυσμούς και μεγάλες καταστροφές.

-Η συνείδηση των ανθρώπων θα αλλάξει.

-Θα έρθουν δύσκολες στιγμές. Οι άνθρωποι θα απομακρυνθούν από την πίστη τους.

-Το σύμπαν θα καταστραφεί το 5079.

-Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα βρεθεί θεραπεία για τον καρκίνο.

– Ένας «δυνατός» δράκος θα κατακτήσει την ανθρωπότητα το επόμενο έτος.

-Μερικοί άνθρωποι θα έχουν κόκκινα χρήματα.

Οι ένθερμοι υποστηρικτές της επισημαίνουν ότι έχει πέσει «μέσα» στις προβλέψεις της κατά 85%, σύμφωνα με έρευνα του πρώην διευθυντή του Βουλγαρικού Ινστιτούτου Προβλέψεων, καθηγητή Τζόρτζο Λαζάνοφ.

Ωστόσο, μια έρευνα της Washington Post το 2012 αποκάλυψε ότι πολλές από τις προβλέψεις που αποδίδονται στην τυφλή γιαγιά, είναι στην πραγματικότητα πληροφορίες που έχουν γίνει viral σε ρωσικά ΜΜΕ.

Πάντως, μέχρι στιγμής, κανένα αξιόπιστο χειρόγραφο με τις προβλέψεις της Μπάμπα δεν είναι διαθέσιμο για δημοσίευση.

Τα πιο σημαντικά