Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαMπαλαρίνες χορεύουν μπροστά στη Bουλή και στέλνουν σιωπηλό μήνυμα διαμαρτυρίας και αισιοδοξίας.

Mπαλαρίνες χορεύουν μπροστά στη Bουλή και στέλνουν σιωπηλό μήνυμα διαμαρτυρίας και αισιοδοξίας.

Μπαλαρίνες μπροστά στη Βουλή και το λιμάνι του Πειραιά. Πάνω στις ταράτσες, στα πεζοδρόμια, αλλά και στη μέση του δρόμου. Χορός, κίνηση, αρμονία σε μια Ελλάδα που δείχνει ότι μπορεί να κινείται παράλληλα με την κρίση και να ελπίζει ότι δεν χάθηκε η ομορφιά και η ελπίδα.

balarines6

O Jecan Chowdbury από το Λονδίνο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και κινηματογραφεί χορευτές να κινούνται, με φόντο τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Στην Αθήνα, ο χορός τους είχε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο, καθώς εξελίχτηκε σε ένα είδος σιωπηλής διαμαρτυρίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά

balarines2

Χόρευαν μπροστά από εισόδους πάρκινγκ, μπροστά στη Βουλή, στον Πειραιά, σε ταράτσες σπιτιών, στη μέση πολυσύχναστων δρόμων, σε αρχαία μνημεία και σε βροχερούς, γκρίζους δρόμους.

Χόρευαν κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο, χιπ χοπ. Αντιπροσώπευαν κάθε είδους χορού σε μια πόλη και σε μια χώρα που μαγεύει με τις αντιθέσεις της.

Και όσο χόρευαν, τα αυτοκίνητα τους προσερνούσαν, ο κόσμος γύριζε να τους κοιτάξει και πολλοί σταματούσαν και τους χάζευαν.

Μπροστά στη Βουλή

Μπροστά στη Βουλή

“Στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την ημέρα πριν από τις εκλογές του 2015, τραβήξαμε έξι μπαλαρίνες ντυμένες με ολόκληρο το κοστούμι απ’ τη Giselle, να χορεύουν στη μέση της κίνησης. Οι περαστικοί δάκρυσαν».

Εμυ Κορφιά

Emi Korfia, Casting Director, Athens

Μέσα σε τρεις μέρες, κινηματογραφήσαμε 60 χορευτές να αυτοσχεδιάζουν στους δρόμους της πόλης. Οι άνθρωποι στάθηκαν και παρακολουθούσαν, γίναμε μία σιωπηλή διαμαρτυρία”, δήλωσε ο δημιουργός Chowbury.

Emi Korfia, Casting Director, Athens 2

Το βίντεο “Moving Athens” είναι το έκτο έργο του Chowdbury, ο οποίος έχει γυρίσει αντίστοιχα βίντεο στους δρόμους του Λονδίνου, του Παρισιού, των Βρυξελλών, της Πράγας και του Ερεβάν της Αρμενίας.

Τα έργα του έχουν κερδίσει 10 βραβεία από διεθνής διαγωνισμούς και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Στην Ομόνοια. Traditional Black Sea Dancers

Traditional Black Sea Dancers, Omonia Square

Αν και στα προηγούμενα βίντεο, το μήνυμα του χορού ήταν η αντίθεση με τη σύγχρονη πόλη, στην Αθήνα, το μήνυμα ήταν σημαντικότερο.

Αναφέρεται στην ελπίδα που συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Δείτε το βίντεο:

via

Τα πιο σημαντικά