Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφuλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν...

Μπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφuλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν δικαιώματα»

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει.

«Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν τα δεδομένα δικαιώματα των άλλων παιδιών – Είναι αδικημένα από τον νόμο»
«Εγώ είμαι εξαιρετικά παραδοσιακή μαμά και γιαγιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο οι παραδοσιακές πυρηνικές οικογένειες, αλλά μονογονεϊκές, οικογένειες χωρισμένων γονιών, και ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά».

Αυτά τα παιδιά, είπε η κ. Μπακογιάννη, σε αντίθεση με όλα τα άλλα παιδιά, δεν έχουν δικαιώματα. Κι αυτό γιατί αναγνωρίζονται ως βιολογικά παιδιά μόνο του ενός γονιού. Αν ο ένας από τους δύο πεθάνει, το παιδί πάει κατευθείαν στην Πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να κληρονομήσει, να πάρει διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά είναι αδικημένα από τον νόμο και πρέπει να τα προστατέψουμε».

Για τις αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το κόμμα, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το ίδιο είχε συμβεί και με το σύμφωνο συμβίωσης, «κάποιοι δεν το είχαν ψηφίσει και μάλιστα τώρα το επικαλούνται».

Τα πιο σημαντικά