Μπαχτσελί: «Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ»

19 Μαΐου, 2021 3:03 ΜΜ
More videos

Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ έως εκεί όπου φτάνει η δύναμη της, ζήτησε ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Νεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή τις εχθροπραξίες Ισραηλινών – Παλαιστινίων.

«Το τουρκικό έθνος που γνωρίζει το πνεύμα και την υφή της Ιερουσαλήμ, πόλης των πολιτισμών, πρέπει να παρέμβει για μία νέα επιτήρηση. Αν υπάρξει έκκληση να πάμε εμείς, να τρέξουμε να εμφανιστούμε σαν από μηχανής θεός, να μπούμε έως εκεί που φτάνει η δύναμή μας. Κάθε σπιθαμή της Ιερουσαλήμ έχει δικά μας ίχνη και μνημεία. Η Ιερουσαλήμ μας γνωρίζει και εμείς τη γνωρίζουμε… Ας σταματήσουμε επιτέλους την αιματοχυσία και να διασφαλίσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια μαζί, με ενότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε στελέχη του κόμματός του, όπως ανέφερε η yenisafak.

Ο Μπαχτσελί εξαπέλυσε νέες βολές κατά του Ισραήλ τονίζοντας ότι «πρέπει αμέσως να σταματήσει αυτές τις βάναυσες επιθέσεις, αν αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει και να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς εκεχειρίας… Στην Ιερουσαλήμ πρέπει να δοθεί ένα ειδικό καθεστώς, το πολιτικό περιεχόμενο του οποίου θα καθοριστεί ταυτόχρονα και με τη συμφωνία από τα μέλη των εκπροσώπων των τριών θρησκειών. Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να κινητοποιηθούν για τη σύσταση στην περιοχή ενός δικαίου συστήματος δύο ισότιμων κρατών».

Ακολουθήστε μας στο facebook: