Μουσταφά Ντεστιτζί: «Να σταματήσουν οι Έλληνες πολιτικοί να λένε πως θα πάρουν την Κωνσταντινούπολη»

13 Σεπτεμβρίου, 2022 4:43 ΠΜ
More videos

O πρόεδρος του ΒΒΡ Ντεστιτζί τόνισε πως η Τουρκία επί μακρόν και χωρίς κανένα λόγο, βιώνει προβλήματα με την Ελλάδα, στην πλειοψηφία των οποίων, η Ελλάδα έχει το ρόλο υπεργολάβου κάποιων και όπως είπε, φαίνεται πως αυτή η προβληματική σχέση θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα ακόμη.

Ο Ντεστιτζί είπε πως η τουρκική δημοκρατία έχει την δύναμη και τη βούληση να λύσει το σύνολο αυτών των προβλημάτων και είπε : “Την ώρα που είναι φανερές, η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού, οι προκλητικές δηλώσεις κάποιων βουλευτών και ο ακραίος εξοπλισμός της Ελλάδας ενάντια στην Τουρκία, τρία πολύτιμα πανεπιστήμιά μας, σχεδιάζουν εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας. Η εκδήλωση ακυρώθηκε μετά από τις αντιδράσεις τις δικές μας και των πολιτών μας”.

Ο Ντεστιτζί ανέφερε πως δεν είναι ενάντιοι σε καμία ακαδημαϊκή εργασία και δήλωσε : ” Μέχρι να αρχίσει να γιορτάζεται στην Ελλάδα η ημέρα τουρκικής γλώσσας, μέχρι η κυβέρνηση της Ελλάδας για παράδειγμα σταματήσει να έχει ως στρατηγική την εξαφάνισή της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο, μέχρι να σταματήσουν οι Έλληνες πολιτικοί να λένε πως θα πάρουν πίσω την Κωνσταντινούπολη , μέχρι να σταματήσουν να έχουν ως κρατική πολιτική το κλείσιμο χώρων λατρείας και σχολείων που ανήκουν σε Τούρκους στην Ελλάδα, και τέλος όπως βλέπουμε στα παραδείγματα της ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης μέχρι να σταματήσουν να είναι υπηρέτες κάθε χώρας η οποία είναι ενάντια στην Τουρκία, σας παρακαλώ ούτε καν να περνάει από το μυαλό σας η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων. ”

Πηγή: tourkikanea.gr