Μουσικό Κουτί για Ουκρανία: «Δυστυχώς οι τηλεθεατές γύρισαν την πλάτη»

5 Απριλίου, 20225:38 ΜΜ
More videos

Εξαιρετική η χθεσινή εκπομπή “Μουσικό Κουτί” που ήταν αφιερωμένη στους άμαχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, από κάθε άποψη, ωστόσο το ελληνικό κοινό δεν ανταποκρίθηκε.

Σημειώνοντας το πολύ χαμηλό ποσοστό 3,6% στην τηλεθέαση, οι τηλεθεατές δυστυχώς προτίμησαν ριάλιτι και μυθοπλασία αντί να ανταποκριθούν τηλεοπτικά στο κάλεσμα της εκπομπής και στην κατάθεση ψυχής από τους 40 καλλιτέχνες που τραγούδησαν για την Ουκρανία.

Αμφιλεγόμενες εντυπώσεις άφησε η τοποθέτηση του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος στο μήνυμα του διάλεξε εκτός από την κατάσταση στην Ουκρανία να κάνει έμμεση κριτική σε συναδέλφους σχετικά με τη στάση τους απέναντι στον πόλεμο.

»
«Τι μας φέρνει κοντά απόψε, στην εκπομπή του Νίκου, τόσους πολλούς, λες και ήτανε διαδήλωση; Κάποιος θυμός; Κάποια οργή; Όχι, μας φέρνει απλούστατα η συγκίνηση για τον πανέμορφο λαό της Ουκρανίας και για τη γενναία ηγεσία του. Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο Αρμαγεδδών. Διότι όπως όλοι, αγαπούμε κι εμείς την ειρήνη, τον ανθρωπο… Και οφείλουμε σαν ενήλικες που είμαστε –και όχι σαν ‘αιώνιοι έφηβοι’, κλισέ που έχει καταντήσει εντελώς μπανάλ- σαν ενήλικοι λοιπόν, οφείλουμε, κάθε φορά, να κατονομάζουμε τον εκάστοτε βομβαρδιστή της ειρήνης, του ανθρώπου, των λαών.

Όσο για την ηγεσία του Κρεμλίνου, αποδείχτηκε εν τέλει, χωρίς να το ξέρει, σε τρομερή μάγισσα. Πώς τα κατάφερε και έκανε ένα λαό, τον ουκρανικό, ήρωα επικών διαστάσεων. Οι Ουκρανοί, όπως όλοι μας δηλαδή, κοίταζαν τη ζωούλα τους, τις δουλειές τους, την οικογένειά τους – και ξαφνικά απέκτησαν επική συνείδηση.

Διότι μόνο με ψυχολογία έπους μπορείς να πας και να πεθάνεις γι’ αυτά τα υψηλά πράγματα, που όμως είναι και πολύ απτά, και λέγονται πατρίδα, ελευθερία, δημοκρατία. Καλή είναι η ευημερία, καλή είναι και η σχετική ξεγνοιασιά της. Αλλά φαίνεται πως την κρίσιμη στιγμή ο δρόμος που σώζει τον κόσμο είναι πάντα ο ίδιος και είναι ένας: η θυσία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Σαββόπουλος.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News