Μουντιάλ 2018: Με αλβανικό αετό πανηγύρισαν δύο σκόρερ της Ελβετίας

June 23, 2018 11:27 AM
More videos

Ο Γκρανίτ Τζάκα επέλεξε να δώσει πολιτική χροιά στον πανηγυρισμό για το 1-1 ελέω της αλβανικής καταγωγής του. Αντίστοιχα έπραξε ο Σερντάν Σακίρι μετά το νικητήριο γκολ της Ελβετίας απέναντι στους Σέρβους.

Η FIFA δεν θέλει επ’ ουδενί να βλέπει πολιτικά μηνύματα στα γήπεδα. Τ’ απαγορεύει δια ροπάλου. Πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχεται από διεθνείς ποδοσφαιριστές που οφείλουν να είναι συνετοί και να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Ο Γκρανίτ Τζάκα ούτε που νοιάστηκε κι αμέσως μετά το τρομερό γκολ, με σουτ – βολίδα, που πέτυχε κόντρα στους Σέρβους σχημάτισε με τα δύο χέρια του τον αλβανικό αετό.


Τον αετό που για τους ακροδεξιούς συμπατριώτες του συμβολίζει την ιδέα της ενωμένης και μεγάλης Αλβανίας. Της πατρίδας του επί της ουσίας, αφού γεννήθηκε στη Βασιλεία πριν από 26 χρόνια, ωστόσο και οι γονείς του είναι Αλβανοί από κωμόπολη μάλιστα της Σερβίας (Κουρσούμλιτζα)!

Αντίστοιχα “πίκαρε” τους Σέρβους για το 2-1 ο (γεννημένος στο Κόσοβο) Τζερντάν Σακίρι. Προτού βγάλει τη φανέλα του και διασχίσει ημίγυμνος το γήπεδο!

Θα έχει επιπτώσεις για την ενέργειά του ο… Ελβετός μέσος της Άρσεναλ;

Δείτε τα βίντεο με τα γκολ και τους αντίστοιχους πανηγυρισμούς:

Ακολουθήστε μας στο facebook: