Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
αληθινά περιστατικάΜου ζήτησαν εξουσιοδότηση πατέρα για να ταξιδέψω με τα παιδιά λόγω πολλών...

Μου ζήτησαν εξουσιοδότηση πατέρα για να ταξιδέψω με τα παιδιά λόγω πολλών απαγωγών

Με αφορμή το ερώτημα αναγνώστριας “Θέλω να ταξιδέψω με την κόρη μου στο εξωτερικό. Χρειάζεται άδεια απο τον πατέρα της;” αναγνώστριά μας, έγραψε σε σχόλιο τα εξής

Το καλοκαίρι ταξίδεψα για Λονδίνο, μαζί με τα παιδιά μου. Η πτήση ήταν με aegean, μέσω Αθηνών, αλλά μου κάνανε check-in από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου ξεκινούσαμε και παρέδωσα τις βαλίτσες μας.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, δεν μου είπαν τίποτα.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας όμως, μου ζήτησαν την εξουσιοδότηση του πατέρα τους, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΌΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ.

Μου είπαν, ότι τον τελευταίο καιρό επειδή έχουν γίνει πολλές “απαγωγές” παιδιών από τον ένα γονιό που τα πήρε μαζί του στο εξωτερικό, ζητάνε την εξουσιοδότηση του άλλου γονιού όταν τα παιδια ταξιδεύουν μόνο με την μητέρα ή τον πατέρα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ.

Τους είπα ότι δεν ήξερα τον νομο, τους είπα να τηλ στον μπαμπά τους για να τσεκαρουν ότι το εγκρίνει, αλλά δεν το έκαναν, προφανώς γιατί αυτό είναι ανεπίσημο.
Πείστηκαν μόνο όταν τους είπα ότι για την έκδοση διαβατηρίων των παιδιών, αναγκαστικα πήγαμε και οι 2 στο αστυνομικό τμήμα και υπογράψαμε, άρα έχω την άδεια του για το ταξίδι.

Ο υπάλληλος με άφησε παράτυπα ( θα μπορούσε να μην μου επιτρέψει το ταξίδι), θεωρώ όμως ότι υποχώρησε γιατί ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ότι είμαι διαζευγμένη και ας έχουμε ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ με τον πρώην σύζυγό.

Σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση από τον άλλο γονιό για το ταξίδι, όποια κι αν είναι η σχέση των γονιών μεταξύ τους.

Ακόμα και αυτό που του είπα για το διαβατήριο των παιδιών, θεωρητικά ο ένας γονιός μπορεί να έχει υπογράψει την έκδοση του διαβατηρίου έχοντας υπόψιν του άλλο ταξίδι για το παιδί και τελικά ο άλλος να πάρει το παιδί χωρίς την άδεια του για κάπου αλλού…

Τα πιο σημαντικά