Μου είπε ότι ερωτεύτηκε άλλη και θέλει διαζύγιο. Του είπα ότι έχω κι εγώ άλλον και τώρα κάνει σαν τρελλός!

31 Μαΐου, 20231:38 ΠΜ

Ανώνυμη δημοσίευση από την ομάδα Φίλοι Ψυχολογίας


Είμαι 43 χρόνων, παντρεμένη με έναν άντρα 6 χρόνια μεγαλύτερό μου. Έχουμε 3 παιδιά στην εφηβεία κι έχουμε όπως όλες οι οικογένειες τις καλές και τις κακές μέρες μας.

Η ερωτική μας ζωή αρκετά καλή και τακτική.

Πριν λίγους μήνες , μου ομολόγησε ότι έχει σχέση με μια κοπέλα 30 χρόνων, ότι είναι πολύ ερωτευμένος και θέλει να χωρίσουμε ( είναι που ο μικρότερος άντρας θα σε παρατήσει για μία μικρότερη ενώ ο μεγαλύτερος είναι τύπος και υπογραμμός.
Εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα , έμεινα για αρκετή ώρα ανέκφραστη και δεν είπα τίποτα.
Εκείνος με κοίταζε σαν χάνος.
(Θα σας πω πώς το χειρίστηκα ομολογώντας ότι ήταν ανώριμος ο τρόπος αλλά μου πλήγωσε τον εγωισμό και ήθελα να τον πονέσω.)

Έτσι χάλια που ήμουν δε μπορούσα να σκεφτώ καθαρά, κι όταν με ρώτησε γιατί δεν αντέδρασα , του είπα ότι με έβγαλε από τη δύσκολη θέση γιατί κι εγώ τον είχα απατήσει.
Δεν ίσχυε βέβαια αυτό.
Του είπα ότι είχα κάνει μια περιστασιακή σχέση η οποία είχε τελειώσει.
Άλλαξε η έκφραση του προσώπου του, δεν το περίμενε, με είχε πολύ ψηλά πάντα.

Δε με απασχολεί αν έπεσα στα μάτια του γιατί όντας ο ίδιος άπιστος δε μπορεί να μου βγει από πάνω ούτε να βγάλει το διαζύγιο σε βάρος μου.
Όμως χαλάστηκε πολύ. Με πίεζε να του πω με ποιον, κι επέμενε να μάθει τι με τράβηξε σε άλλον.

Του είπα, ότι το σεξ ήταν καλύτερο, και απορούσε πώς μπορούσα να κάνω έρωτα μαζί του όταν πριν με είχε αγγίξει άλλος. Του εξήγησα ότι το έκανα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το έκανε κι εκείνος και μάλιστα είχα σκοπό να το ομολογήσω αλλά με πρόλαβε.

Φέρθηκα παρορμητικά και ανώριμα αλλά στον πόνο του κάποιος δεν έχει πάντα αυτοέλεγχο.
Έφυγε από το σπίτι, για να ζήσει τον έρωτα του και πρόσφατα διαπίστωσα ότι με παρακολουθεί.Μου τη στήνει ( χωρίς να ξέρει ότι τον βλέπω ) , έξω από τη δουλειά αλλά και από το σπίτι. Όλο κάπου τον συναντάω “τυχαία”.

Είχε έρθει κάποια στιγμή στο σπίτι για να πάρει κάποια πράγματα και να δει τα παιδιά κι εγώ μόλις είχα κάνει μπάνιο και παρατήρησα ότι είχε ανοίξει την πόρτα του δωματίου που είναι συρόμενη και με κοίταξε που άλλαζα.
Το αποκορύφωμα ήταν όταν κάποια στιγμή είχε έρθει να δει τα παιδιά, την ώρα που έφευγε, επιχείρησε να με φιλήσει ενώ “άπλωσε και τα χέρια του”. Εννοείται ότι δεν ενέδωσα και τον έστειλα στη μικρούλα του.

Από τον κουμπάρο μας και κολλητό του, έμαθα ότι έχει σεξουαλικό πρόβλημα με τη νέα του σύντροφο ( κάτι που δεν είχε ποτέ) και δε μπορεί να λειτουργήσει .
Τον έχει πειράξει πολύ που διάλεξα άλλον και ανακρίνει γνωστούς και φίλους για το αν ξέρουν κάτι.

Στα παιδιά μας είπαμε ότι χωρίσαμε φιλικά, και ποτέ δε μιλάμε ο ένας εναντίον του άλλου. Περνάνε πολύτιμο χρόνο και με τους δύο. Δεν τους είπα για άλλη γυναίκα, ούτε και ο άντρας μου για άλλο άντρα, που δεν υπάρχει κιόλας.

Δεν ξέρω αν θα ξαναγυρίσει, ούτε αν θα τον δεχτώ ξανά. Από τη συμπεριφορά του και από ένστικτο έχω καταλήξει ότι ναι , αλλά δε βασίζομαι εκεί κοιτάω να προχωράω τη ζωή μου έχοντας τα παιδιά μου πάνω από όλα. Δεν έχω χρόνο για χάσιμο.

Δεν προτρέπω κανένα να φερθεί ανώριμα όπως εγώ, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Στον έρωτα και τις προσωπικές σχέσεις χωράει κάποιες φορές και το παιχνίδι.
Αυτό που δε θα άντεχα ήταν να πρέπει να είμαι εγώ αυτή που θα περάσει το γολγοθά της συγχώρεσης και να αντέχω το βλέμμα της λύπης του άλλου που τη ζητάει.

Και πάντα να είμαι με το φόβο μήπως το ξανακάνει. Όχι , στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να βιώσουμε τα ίδια. Θα πρέπει κι αυτός να φοβάται. Στο κάτω κάτω είμαι μικρότερη του και φαίνομαι και πιο μικρή από ότι είμαι.

Κι εμένα με φλερτάρουν αρκετοί και μάλιστα στην ηλικία μου, απλά επέλεξα να μην απιστήσω.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News