Μόσιαλος: «Αποτελεσματικό έως και 100% το εμβόλιο της AstraZeneca»

Μαρ 24, 2021 5:58 ΜΜ
More videos

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της AstraZeneca τόσο στην επιστημονική όσο και στη φεϊσμπουκική κοινότητα.

Ο καθηγητής πολιτικής υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ωστόσο τοποθετήθηκε σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αρκετά αποτελεσματικό ώστε να μπορέσει ο ασθενής να αποφύγει να ασθενήσει βαριά. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αναφορικά με τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών έδειξαν πως δύο δόσεις του εμβολίου με μεσοδιάστημα 4 εβδομάδων παρέχουν 79% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη συμπτωματικού COVID-19».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «Επιπροσθέτως από τις συνολικές δοκιμές έχει προκύψει ότι το εμβόλιο έχει 100% αποτελεσματικότητα πρόληψης ενάντια σε σοβαρή ή κρίσιμη ασθένεια και νοσηλεία, μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca».

Αναφορικά με το θέμα των θρομβώσεων που προέκυψε το τελευταίο διάστημα τόνισε πως «δεν καταγράφηκε αυξημένος κίνδυνος για μια τέτοια περίπτωση ή περίπτωση εγκεφαλικής αιμορραγίας στη συγκεκριμένη κλινική δοκιμή μεταξύ των 21.583 συμμετεχόντων».

Ακολουθήστε μας στο facebook: