Μωρό – θαύμα γεννιέται από το πιο παλιό κατεψυγμένο σπέρμα στον κόσμο.

17 Δεκεμβρίου, 2015 4:35 ΜΜ
More videos

Το κατεψυγμένο σπέρμα που χρησιμοποιήθηκε στην σύλληψη ενός μωρού, του Xavier Powell, κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως το παλαιότερο βιώσιμο δείγμα που υπάρχει. Τεχνικά, υπάρχει ένα χρονικό όριο στο πόσο καιρό μπορεί ένα σπέρμα να μείνει αποθηκευμένο και αυτό κυμαίνεται από 7 έως 10 χρόνια. Ωστόσο, το συγκεκριμένο δείγμα ξεπερνάει κατά πολύ αυτό το όριο.

Δεν πρόκειται απλά για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, αλλά για ένα θαύμα.

Το 1992, ο 15χρονος Αυστραλιανός Alex Powell διαγνώστηκε με λεύκωμα Hodgkin και οι γιατροί τον συμβούλεψαν να κάνει χημειοθεραπεία Ωστόσο, οι γιατροί του ξεκαθάρισαν, ότι η χημειοθεραπεία θα σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά θα τον αφήσει στείρο.

Ο Alex Powell ήταν 15 ετών, όταν ο καρκίνος τον ανάγκασε να πάρει μια πολύ σοβαρή και ενήλικη απόφαση.

Ευτυχώς, πριν την χημειοθεραπεία η μητριά του, η Patricia, του πρότεινε κάτι που θα άλλαζε την ζωή του για πάντα. Του είπε να κάνει κατάθεση σπέρματος σε μια τράπεζα σπέρματος. Πίστευε, ότι αν ο Alex τα κατάφερνε με την χημειοθεραπεία θα ήταν ωραίο να μπορεί ακόμα να αποκτήσει βιολογικά παιδιά, όταν θα ερχόταν η κατάλληλη στιγμή.

Ο Alex ανταποκρίθηκε στην χημειοθεραπεία και νίκησε τον καρκίνο. Αργότερα, το 2012, όταν ήταν 35 ετών, γνώρισε την σύζυγό του και ήθελαν αμέσως να ξεκινήσουν την δική τους οικογένεια.

Νίκησε τον καρκίνο και παντρεύτηκε σε ηλικία 35 ετών.

Ευτυχώς, λόγω του σπέρματος που είχε αποθηκεύσει, όταν ήταν 15, ο Alex και η γυναίκα του είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια με την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης. Ο ίδιος ο Alex παραδέχεται, ότι είχε τις αμφιβολίες του για την επιτυχία της μεθόδου, καθώς το σπέρμα του ήταν κατεψυγμένο για πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα, έλεγε αστειευόμενος: “Τι θα γίνει, όταν βγάλουν έξω το σπέρμα; Θα πάνε όλα προς τα αριστερά;”

Αργότερα, το 2013 ο Alex και η γυναίκα του άρχισαν την διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Περίπου ένα χρόνο μετά από αυτό ο Alex και η γυναίκα, ενθουσιάστηκαν όταν είδαν, ότι η γυναίκα του, η Vi ήταν έγκυος. Τον περασμένο Ιούνιο η Vi γέννησε τον μικρό Xavier.

Είναι τυχερός που ακολούθησε την συμβουλή της μητριάς του πριν από τόσα χρόνια.

Το σπέρμα του Alex είχε μείνει κατεψυγμένο για 23 χρόνια. Πριν από αυτό το ίδιο ρεκόρ κατείχε ένα βιώσιμο δείγμα που είχε παραμείνει αποθηκευμένο για 21 χρόνια.

Αναμφισβήτητα, αυτό το το μωρό αποτελεί ένα ζωντανό θαύμα.

Βέβαια, και χωρίς να υπάρχει το ρεκόρ στο βιβλίο Guinness ο Alex είναι κάτι παραπάνω από ευτυχισμένος και εκστασιασμένος με την γέννηση του γιου του, Xavier. “Για μένα αυτό το γεγονός είναι από εκείνα που θέλεις να ξαναζείς συνέχεια, αν μπορείς”, ανέφερε ο ίδιος.

 

Η γέννηση του Xavier είναι ζωντανή απόδειξη, ότι η επιστήμη μπορεί πραγματικά να αλλάξει την ζωή μας.

Ο Alex και η Vi σκέφτονται έντονα να αποκτήσουν ακόμα ένα παιδί με την ίδια διαδικασία.

Είναι πραγματικά τέλειος.

Πηγή: CCTV News