Μωρό που γεννήθηκε με γλώσσα ενηλίκου μπορεί επιτέλους να χαμογελάσει μετά από εγχείρηση

17 Οκτωβρίου, 2016 12:21 ΜΜ
More videos

Η 16 μηνών Πέισλι Μόρισον Τζόνσον από την Νότια Ντακότα γεννήθηκε έχοντας γλώσσα ενηλίκου. Ευτυχώς, όμως, η ζωή της άλλαξε μετά την χειρουργική επέμβαση μείωσης της γλώσσας.

1

Madison Kienow

Η τεράστια γλώσσα του μωρού ήταν αποτέλεσμα του συνδρόμου Beckwith-Wiedemann, μιας γενετικής πάθησης που μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογική ανάπτυξη ορισμένων μερών του σώματος. Η σπάνια αυτή πάθηση επηρεάζει περίπου 1 στα 13.700 μωρά στον κόσμο.

Η Μάντισον Κινάου, μητέρα της Πείσλι, ανέφερε, ότι δεν γνώριζε για την πάθηση του μωρού μέχρι την πρόωρη καισαρική τομή που έκανε.

“Κατά την διάρκεια της καισαρικής τομής παρατήρησαν, ότι η γλώσσα της ήταν τεράστια”, δήλωσε η Μάντισον.

2

Madison Kienow

Οι γιατροί έβαλαν αμέσως την Πέισλι σε ένα μηχάνημα για αναπνευστική υποστήριξη, φοβούμενοι ότι η μεγάλη γλώσσα μπορεί να φράξει τους αεραγωγούς της.

“Δεν κατάφερα να την δω, να την αγγίξω, να την ακούσω να κλαίει”, αναφέρει η μητέρα της.

Μετά από σύσταση των γιατρών, η Πέισλι έκανε την πρώτη επέμβαση μείωσης γλώσσας, όταν ήταν 6 μηνών και την δεύτερη όταν ήταν 13 μηνών.

3

Madison Kienow

“Ο χειρουργός μας είπε, ότι ήταν η μεγαλύτερη γλώσσα που είχε δει, ειδικά για ένα τόσο μικρό μωρό. Μετά την εγχείρηση τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τώρα, δεν χρειάζεται να ανησυχώ μήπως πνιγεί, έχει αρχίσει να μιλάει, μπορεί να τρώει κανονικό φαγητό και έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα δόντια της”, ανέφερε η Μάντισον.

Άλλο ένα πλεονέκτημα της επέμβασης ήταν, ότι τώρα η Πέισλι μπορεί να χαμογελάει, κάτι που η Μάντισον χαρακτηρίζει ως το “καλύτερο συναίσθημα.”

4

Madison Kienow

“Μεγαλώνει και έχει τόσο έντονη προσωπικότητα και αγάπη. Είναι υπέροχη”, αναφέρει η Μάντισον.

Ακολουθήστε μας στο facebook: