Μωρό πολική αρκούδα περπάτησε κατά λάθος 450 χλμ. και έκανε φιλίες με σκύλους

16 Οκτωβρίου, 201711:23 ΠΜ
More videos

Μια πολική αρκούδα ηλικίας εννέα μηνών έχει εντυπωσιάσει εμπειρογνώμονες, αφού βρέθηκε σχεδόν 450 χιλιόμετρα νότια από τον φυσικό βιότοπό της στην Αρκτική.

Το νεογνό είναι πλέον έτοιμο να γίνει το αστέρι ενός ρωσικού ζωολογικού κήπου, αφού θεωρείται πολύ νέο για να επιβιώσει μόνο του – προσθέτοντας μόνο στο μυστήριο πώς κατάφερε να περιπλανηθεί τόσο μακριά από την παγωμένη περιοχή του.

Η νεαρή αρκούδα, η οποία έχει ονομαστεί Ούμκα, έτρεξε μακριά από τους πάγους και μπήκε στα εδάφη των καφέ αρκούδων, σε μια εποχή όπου αυτές παχαίνουν για την χειμερία νάρκη και είναι γνωστό ότι είναι πιο επιθετικές.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν πώς κατάφερε να πάει από την ακτή της Σιβηρίας στον ποταμό Κόλυμα, όπου άρχισε να ζει με απομεινάρια από ένα τοπικό εργοστάσιο ψαριών.

Βρέθηκε από τους εργάτες μεταφορών κοντά στον ποταμό, πριν φωτογραφηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου από έναν κυνηγό. 

Οι εργάτες στο εργοστάσιο έριξαν τα απορρίμματα και η αρκούδα, η οποία θεωρείται υπερβολικά μικρή για να κυνηγήσει μόνη της, ικανοποιήθηκε να μείνει και να περιμένει το πικ-νικ της και μάλιστα άρχισε να παίζει με τα τοπικά σκυλιά.

Αρχικά οι εμπειρογνώμονες πίστευαν ότι η πολική αρκούδα ήταν περίπου δύο ετών, αλλά αφού ηρέμησε και εξετάστηκε από τους κτηνιάτρους διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν πάνω από εννέα μηνών.

Ο Ιβάν Μπελονόγκοφ, επικεφαλής της προστασίας της φύσης, ο οποίος επιβλέπει τη διάσωση, δήλωσε ότι η αρκούδα θα γίνει τώρα το αστέρι του ζωολογικού κήπου “Orto Doidu” της πρωτεύουσας του Γιακούτσκ.

Η πολική αρκούδα πιστεύεται ότι είχε πάρα πολύ επαφή με τους ανθρώπους και είναι πολύ νεαρή για να επιβιώσει από μόνη της, σύμφωνα με τον Μπελονόγκοφ.

Είπε στην  Siberian Times: «Η νεαρή αρκούδα δεν φοβάται τους ανθρώπους, αφού οι ψαράδες που την βρήκαν της έδιναν ψάρια.

Η πολική αρκούδα θεωρήθηκε ότι είχε πολύ επαφή με τους ανθρώπους και είναι πολύ νεαρή για να επιβιώσει από μόνη της μετά από περιπλάνηση σε απόσταση 450 χιλιομέτρων από τον φυσικό βιότοπό της

Credits: Nature Protection of Yakutia

Αρχικά οι εμπειρογνώμονες πίστευαν ότι η πολική αρκούδα ήταν περίπου δύο ετών, αλλά αφού την ηρέμησαν και την εξέτασαν κτηνίατροι, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν περισσότερο από εννέα μήνων

Η αρκούδα θα γίνει τώρα το αστέρι του ζωολογικού κήπου “Orto Doidu” της πρωτεύουσας του Γιακούτσκ.

Credits: Nature Protection of Yakutia

Credits: Nature Protection of Yakutia

Δείτε το βίντεο.

[siberiantimes]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News