Μωρό ελέφαντας κόλλησε στη λίμνη και ελευθερώθηκε χάρις στους διασώστες

26 Μαρτίου, 2018 8:39 ΜΜ
More videos

Όταν οι φύλακες του πάρκου Αμποσέλι της Κένυας, οδηγούσαν μέσα στην έρημο, άκουσαν μια απεγνωσμένη κραυγή. Ο ήχος ήταν τόσο δυνατός, που αντηχούσε μέσα από το πάρκο. Πιθανότατα το πλάσμα είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και μόνο οι φύλακες μπορούσαν να του προσφέρουν την ελπίδα για επιβίωση.

Οι φύλακες του πάρκου Αμποσέλι της Κένυας, ακολούθησαν τις κραυγές για να βρουν το πλάσμα

DSWT

Όταν έφτασαν εκεί, παρατήρησαν ένα μωρό-ελέφαντα που είχε κολλήσει στην τρύπα του νερού. Η μητέρα του βρισκόταν εκεί κοντά, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει το μωρό της.

Οι υπεύθυνοι ζήτησαν βοήθεια από τους διασώστες του κέντρου άγριας ζωής «Ντέιβιντ Σέλντρικ»

DSWT

Ωστόσο, σε λίγα λεπτά θα νύχτωνε και αυτό θα έκανε την προσπάθεια διάσωσης ακόμη πιο δύσκολη. Έτσι, οι φύλακες κατάλαβαν πως η μόνη τους επιλογή ήταν να προσπαθήσουν μόνοι τους, πριν να είναι πολύ αργά.

Καθώς προσπαθούσαν να σηκώσουν το μωρό-ελέφαντα με τα ίδια τους τα χέρια, εμφανίστηκε η μητέρα του

DSWT

Βρισκόταν πίσω από έναν θάμνο και όταν είδε τους άνδρες, όρμησε προς το μέρος τους, αναγκάζοντάς τους να αφήσουν το μωρό. Σκέφτηκε πως έτσι προστατεύει το παιδί της, αλλά στην πραγματικότητα έκανε τη διάσωση αδύνατη μέχρι να φτάσει η ειδική ομάδα.

Όταν η ομάδα του κέντρου άγριας ζωής «Ντέιβιντ Σέλντρικ» έφτασε στο σημείο, η μητέρα είχε επιστρέψει στο δάσος

DSWT

Είχαν μια σύντομη στιγμή να κάνουν μια άλλη προσπάθεια διάσωσης, πριν την επιστροφή της μητέρας. Έτσι, πέντε άνδρες πήδηξαν στο νερό και ελευθέρωσαν το μωρό. Στη συνέχεια, η μαμά του επέστρεψε, άφησε μια δυνατή κραυγή και έτρεξε προς την ομάδα διάσωσης.

Η συγκεκριμένη ομάδα διάσωσης χρησιμοποιείται για την εύρεση μωρών–ελεφάντων που έμειναν ορφανά λόγω της λαθροθηρίας

DSWT

Αυτή η ιστορία είχε ένα καλό τέλος, μιας και η μητέρα με το μωρό της, ενώθηκαν και πάλι. Οι φύλακες και οι διασώστες ανταμείφθηκαν με χαρά, βλέποντάς τους να περπατούν μαζί.

[The Dodo]