Μωράκι γεννήθηκε με «μόνιμο χαμόγελο» – Η σπάνια πάθηση που έχουν μόλις 14 άτομα παγκοσμίως

30 Μαΐου, 2022 2:03 ΠΜ
More videos

Η μικρή Ayla Summer Mucha γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με μία σπάνια πάθηση (bilateral macrostomia) που την κάνει να φαίνεται σαν να έχει ένα «μόνιμο χαμόγελο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πάθηση από την οποία πάσχει το μικρό κορίτσι έχει παρατηρηθεί μόνο σε 14 ανθρώπους παγκοσμίως. Οι γονείς του μικρού κοριτσιού, συζητούν με γιατρούς, προκειμένου να αποφασιστεί η χειρουργική επέμβαση που πρέπει να γίνει, ώστε η κορούλα τους να μην αντιμετωπίσει πρακτικές δυσκολίες στο μέλλον.

«Το μόνο που αναρωτιόμουν ήταν αν έκανα κάποιο λάθος, παρόλο που ήμουν ιδιαίτερα σχολαστική και προσεκτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου», ανέφερε η μητέρα. «Ωστόσο, οι γιατροί μας καθησυχάζουν πως δεν είναι δικό μας λάθος, δεν ήταν στο χέρι μας» πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη τις ακριβείς προδιαγραφές της χειρουργικής επέμβασης, αλλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που δεν θα αφήσει σημάδια στην κόρη μας. Παράλληλα, γνωρίζουμε πως, μέχρι να αναρρώσει το μωρό μας από το χειρουργείο, θα είναι δύσκολα», είπε η 21χρονη μητέρα της μικρής Cristina Vercher.

«Χαίρομαι που ανέβασα το βίντεο της μικρής μας στο διαδίκτυο. Τα θετικά σχόλια που λαμβάνουμε μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια», πρόσθεσαν οι γονείς της μικρής Ayla.