Μωράκι γεννήθηκε με δύο παραπάνω πόδια και πέος αλλά οι γιατροί το έσωσαν

7 Αυγούστου, 2017 6:58 ΜΜ
More videos

Η οικογένεια ενός αγοριού που γεννήθηκε με παρασιτικό δίδυμο, ήταν έτοιμη να το πετάξει στο ποτάμι πριν επισκεφθεί ένα τοπικό νοσοκομείο που του προσέφερε μία δωρεάν εγχείρηση.

Η 22χρονη Κούλι Μπαΐ, γέννησε ένα αγοράκι στο σπίτι της σε ένα μικρό χωριό, το Πιντγουάρα στη βόρεια Ινδία.

Η οικογένειά της ήταν τόσο σοκαρισμένη με τα δύο επιπλέον πόδια, χέρι και πέος, που ετοιμαζόταν να το πετάξει σε έναν τοπικό ποταμό.

Τα νέα μαθεύτηκαν στο χωριό, μέχρι που έφτασαν στα αυτιά του 35χρονου Παλ Ντάντα, που διοικεί το Νοσοκομείο Μάτρα Τσάγια και έστειλε αμέσως ασθενοφόρο για να μεταφερθούν εκεί η γυναίκα με τον γιο της.

Αφού αφαιρέθηκαν τα παραπάνω άκρα και σωθικά του μωρού, ανέφερε πως αναρρώνει και τα πηγαίνει πολύ καλά.

Οι οικογένειά του ετοιμαζόταν να πετάξει το νεογέννητο σε ποτάμι, εξαιτίας της κατάστασής του.

Γεννήθηκε με παρασιτικό δίδυμο, όμως ήταν υγιής. 

Ο γιατρός αναφέρει: “Σοκαρίστηκα μόλις άκουσα ότι οι συγγενείς του, που μάλλον είναι πολύ ορθόδοξοι και προληπτικοί, σκόπευαν να τον σκοτώσουν, ρίχνοντάς τον στο ποτάμι. Δεν μπορούσα να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Όταν έφτασε το μωρό, στεναχωρήθηκα που το είδα σε αυτή την κατάσταση. Κάναμε μια αρχική διάγνωση και του δώσαμε αμέσως θεραπεία, όμως ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και το μεταφέραμε σε καλύτερο νοσοκομείο”.

Ο μικρός μεταφέρθηκε σε κρατικό νοσοκομείο στην Τζαϊπούρ, περίπου 450 χιλιόμετρα από το χωριό. Εκεί μια ομάδα γιατρών τον εγχείρησε με επιτυχία και αφαίρεσε τον παρασιτικό δίδυμο.

Ο παρασιτικός δίδυμος τον άφησε με συνολικά 4 πόδια, 3 χέρια και 2 πέη.

Ένας γιατρός που βρισκόταν κοντά άκουσε για την περίπτωσή του και προσφέρθηκε να τον χειρουργήσει δωρεάν.

4 γιατροί πραγματοποίησαν την εγχείρηση με επιτυχία, για δεύτερη φορά σε 3 μήνες.

Το μωρό αναρρώνει, αλλά ακόμη το παρακολουθούν οι γιατροί.

Ο γιατρός Παρβέεν Μαθούρ, πρώην καθηγητής και διευθυντής του παιδιατρικού τμήματος, που πραγματοποίησε την εγχείρηση, ανέφερε: “Το μωρό είχε 4 πόδια, 3 χέρια και 2 πέη. Το άνω άκρο του παρασιτικού διδύμου δεν ήταν πλήρως ανεπτυγμένο. Αν και ήταν υγιές, η κατάστασή του ήταν προβληματική, εξαιτίας της προσκόλλησης των επιπλέον άκρων και γεννητικών οργάνων. Έχουμε αφαιρέσει τα επιπλέον μέρη και το μωρό τα πηγαίνει καλά, όμως θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα”.

Το νοσοκομείο πραγματοποίησε μία παρόμοια εγχείρηση μόλις 3 μήνες νωρίτερα. Ο γιατρός προσθέτει: “Είμαι ευτυχής που και οι δύο εγχειρήσεις πέτυχαν”.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.

 

[dailymail]