Μονή: Το νησάκι με τα ελάφια, τα παγώνια και τις ωραιότερες παραλίες στον Σαρωνικό

18 Ιουνίου, 2022 2:42 ΠΜ
More videos

Μόλις 8 λεπτά από την Αίγινα βρίσκεται ένας μοναδικός τόπος, με τους δικούς του ρυθμούς και τους ιδιαίτερούς του κανόνες

Αν και δεν τη συνοδεύει η διασημότητα που απολαμβάνει η Αίγινα και το Αγκίστρι, πολλοί από όσους έχουν βρεθεί για μπάνιο στη Μονή πιστεύουν ότι το ακατοίκητο αυτό νησάκι διαθέτει τις ωραιότερες παραλίες στον Σαρωνικό –με νερά καταγάλανα και δροσερά, τα οποία αφήνουν και μια «παρθένα» αίσθηση στον επισκέπτη.

Η τελευταία, βέβαια, ίσως να οφείλεται στο γενικότερο τοπίο του νησιού, όσο και στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα μέρος μοναδικό. Το οποίο μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα (μέσω της Αίγινας), μα κινείται με τους δικούς του ρυθμούς, λειτουργώντας με τους ιδιαίτερούς του κανόνες. Ακόμα δηλαδή κι αν έχετε δικό σας σκάφος, δεν μπορείτε να πάτε στη Μονή όποτε θέλετε: η διανυκτέρευση, λ.χ., απαγορεύεται αυστηρά.

Από την άλλη, είναι χάρη σε τέτοιες ιδιαιτερότητες που θα χαρείτε μερικά πολύ ξεχωριστά σκηνικά ερχόμενοι εδώ, όπως λ.χ. να σας κοιτάνε ελάφια όσο θα κολυμπάτε ή να σας πλησιάζουν τα παγώνια του νησιού ενώ θα βρίσκεστε αραγμένοι στις οργανωμένες αμμουδιές.

Υπάρχει χώρος για όλους στη Μονή· αρκεί οι άνθρωποι να δείξουμε διατεθειμένοι να την απολαύσουμε με τους δικούς της όρους.

Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με καΐκι από την Πέρδικα της Αίγινας, που βλέπει το ανατολικό και βραχώδες τμήμα της Μονής. Photo: Shutterstock

Πώς θα πάτε στη Μονή

Η Μονή βρίσκεται στο κομμάτι του Σαρωνικού ανάμεσα στην Αίγινα και στο Αγκίστρι, απέχοντας μόλις 1.800 μέτρα από την ακτή του γνωστού οικισμού Πέρδικα, που με τη σειρά του είναι 9 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Αίγινας, όπου θα σας φέρει το πλοίο από τον Πειραιά.

Θα σας πάρει 1 ώρα και 15 λεπτά αν διαλέξετε το φέρι μποτ και περίπου 40 λεπτά, αν έρθετε με το ιπτάμενο δελφίνι.

Από την Πέρδικα, έπειτα, θα χρειαστείτε μόλις 8 λεπτά για να προσεγγίσετε τη Μονή, παίρνοντας κάποιο τοπικό βαρκάκι. Αυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο κατά τη θερινή σεζόν, καθώς εκτελούνται τακτικά δρομολόγια (κάθε 20 με 30 λεπτά), με το τελευταίο να φεύγει συνήθως από τη νησίδα γύρω στις 20.30, όταν ο καλοκαιρινός ήλιος βαίνει πια προς τη δύση.

Σημειώστε ότι, όπως είπαμε, είναι απαγορευμένο να διανυκτερεύσετε εδώ, προκειμένου να προστατευτεί το υπάρχον οικοσύστημα από τις δράσεις του ανθρώπου.

Κάτι που οφείλετε να σεβαστείτε ακόμα κι αν έρθετε με δικό σας σκάφος –όπως πράγματι κάνουν αρκετοί κατά τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου.